Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση μέσα από τις θετικές κοινωνικές σχέσεις!

0

Οι θετικές κοινωνικές σχέσεις αυξάνουν το αίσθημα αυτοεκτίμησης, αλλά παράλληλα η υψηλή αυτοεκτίμηση συμβάλλει στην ύπαρξη θετικών κοινωνικών σχέσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Personality and Social Psychology».

«Για πρώτη φορά έχουμε μια συστηματική απάντηση στο καίριο ερώτημα αν και σε ποιο βαθμό η σύναψη θετικών κοινωνικών σχέσεων συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και το αντίστροφο, αλλά και σε ποιες ηλικίες κατά τη διάρκεια της ζωής παρατηρείται αυτό το φαινόμενο», δηλώνει η Μισέλ Α. Χάρις, μια από τους συντάκτες της μελέτης του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Όστιν.

Η Χάρις και η Ούλριχ Ορθ του Πανεπιστημίου της Βέρνης, ανέλυσαν δεδομένα από 52 μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 47.000 άτομα, προκειμένου να εξετάσουν αν η αυτοεκτίμηση επιδρά στη σύναψη θετικών κοινωνικών σχέσεων ή το αντίστροφο. Το σύνολο των ερευνών δημοσιεύτηκε μεταξύ του 1992 και του 2016 και περιέλαβαν πλήθος χωρών (30 δείγματα από τις ΗΠΑ, τέσσερα από την Ελβετία, τρία από την Γερμανία και δύο από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τον Καναδά, την Φιλανδία, την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Σουηδία)…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.grShare.

Leave A Reply