Τι να καθαρίσεις στο σπίτι για να αποφύγεις τη γρίπη!

0

Ο χειμώνας είναι εδώ και μαζί του έφερε και τις εποχιακές ιώσεις.

Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη εποχή των ιώσεων, καθώς τόσο το κοινό κρυολόγημα όσο και η γρίπη παρουσιάζονται με μεγάλη συχνότητα. Συμπτώματα όπως το συνάχι, ο πυρετός, ο βήχας και η καταρροή κάνουν την καθημερινότητά μας πιο δύσκολη. Το στρες, η κούραση, η κακή διατροφή και ο κακός ύπνος όχι μόνο ευνοούν την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά καθυστερούν και την απομάκρυνσή τους. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σπουδαιότητα της τήρησης απλών κανόνων υγιεινής, όπως είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών, ιδιαίτερα πριν από το φαγητό, την αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα, ή τα μάτια και τον καλό και συχνό αερισμό των κλειστών χώρων.

H εποχή της γρίπης και των ιώσεων είναι εδώ και αυτό σημαίνει πως είναι ώρα να λάβουμε τα μέτρα μας για να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας απέναντι στους κακόβουλους εισβολείς. Ως lifestyle, décor και home guru, η Μάρθα Στιούαρτ έχει την λύση για να προφυλαχθούμε από τις ιώσεις καθαρίζοντας το σπίτι με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Το να αποτρέψεις το κρυολόγημα των παιδιών σου ή ακόμα και το δικό σου είναι το στοίχημα κάθε μαμάς – γυναίκας για την περίοδο του χειμώνα. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να εφαρμόσεις στο σπίτι σου και στην καθημερινότητά σου, ώστε να το αποτρέψεις όσο μπορείς. Η Μάρθα Στιούαρτ σου προτείνει κάποιες λύσεις.

Καθάρισε το σπίτι σου για να προφυλαχθείς από τις ιώσεις
Shutterstock

Αγόρασε το κατάλληλο καθαριστικό

Είναι πολύ σημαντικό να απολυμαίνεις τις επιφάνειες του σπιτιού και να εξουδετερώνεις τα μικρόβια με το κατάλληλο καθαριστικό. Είτε έχεις παιδιά που παίζουν συνέχεια και κάθονται κάτω στο πάτωμα ή ακόμα και κατοικίδια, πρέπει να καθαρίζεις την επιφάνεια της κουζίνας, το μπάνιο, τα πόμολα, τα τηλεχειριστήρια, το κινητό, τις βρύσες, το λάπτοπ και άλλα πολλά σημεία που έρχεσαι καθημερινά σε επαφή με ένα αντιμικροβιακό  απορρυπαντικό.

Καθαριότητα σπιτιού και ιώσεις
Shutterstock

Να πλένεις τακτικά τα χέρια σου

Είναι ο πιο απλός και ταυτόχρονα βασικός κανόνας υγιεινής. Είναι άκρως σημαντικό να πλένεις καλά τα χέρια σου με χλιαρό νερό και σαπούνι κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι, πριν και μετά το φαγητό, την τουαλέτα, την προετοιμασία των γευμάτων και γενικά πολλές φορές μέσα στη μέρα. Οι γιατροί δεν θα κουραστούν να το επαναλαμβάνουν: Το πλύσιμο των χεριών είναι αυτό που θα μειώσει ως και πάνω από 50% την πιθανότητά σου να κολλήσεις κάποια ίωση.

Φρόντισε να απολυμαίνεις τακτικά τις επιφάνειες όπου μπορεί να υπάρχουν μικρόβια

Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιφάνειες του σπιτιού που έρχεσαι καθημερινά σε επαφή, όπως είναι το πόμολο της βρύσης, το χερούλι του ψυγείου, την λεκάνη της τουαλέτας, την μπανιέρα, τον πάγκο της κουζίνας, τις πετσέτες και τα πόμολα από τις πόρτες. Οι ιοί και τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν από μερικές ώρες μέχρι και μερικές μέρες πάνω στις επιφάνειες. Γι’ αυτό, καλό είναι να καθαρίσεις και να απολυμάνεις αμέσως τώρα.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.grShare.

Leave A Reply