Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι εργάζεσαι σε ένα τοξικό περιβάλλον!

0

Ισως η εικόνα που θα περιγράψουν οι παρακάτω γραμμές να είναι πολύ γνώριμη σε σένα: επιστρέφεις αργά το απόγευμα στο σπίτι μετά τη δουλειά. Nιώθεις ότι δεν έχει απομείνει ούτε σταγόνα ενέργειας μέσα σου και δεν θες να μιλήσεις σε άνθρωπο.

Πολλοί αισθάνονται ότι το περιβάλλον εργασίας τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κόλαση.

Αρρωσταίνουν δουλεύοντας. Στρες, πίεση, ανταγωνισμός, κούραση, απουσία κατανόησης και ευγενούς άμιλλας, μικρές ή μεγάλες αδικίες: όταν το περιβάλλον εργασίας είναι τοξικό, η καθημερινότητα -στο μεγαλύτερο μέρος της- είναι μια μάχη επιβίωσης.

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι το περιβάλλον εργασίας σου είναι τοξικό; Ενα άρθρο που διαβάσαμε στο Reader’s Digest μας έδωσε τροφή για προβληματισμό.

1) Δεν υπάρχει ωράριο- Οι ώρες εργασίας συνθλίβουν κάθε ευκαιρία για χαλάρωση μέσα στην ημέρα:

Σίγουρα, το τυπικό 8ωρο, ιδίως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν συναντάται εύκολα. Οι στόχοι είναι μεγάλοι και οι απαιτήσεις, επίσης. Οταν, όμως, η εργασία σε καθημερινή βάση, δεν έχει κανένα χρονικό όριο, τότε με γεωμετρική πρόοδο, κούραση και ψυχική κόπωση κάνουν την εμφάνισή τους. Αν, μάλιστα, η δουλειά δεν σταματά ακόμα κι όταν επιστρέφεις στο σπίτι, τότε, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει υψηλός κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.gr


Share.

Leave A Reply