6 τοξικές συμπεριφορές που σκοτώνουν τον έρωτα!

0

Οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν δουλειά. Αυτό είναι μια οικουμενική αλήθεια που πολύ εύκολα μπορεί να ξεχάσεις στην αρχή ενός έρωτα. Όσο ξέγνοιαστη κι αν είναι η ζωή τον πρώτο καιρό της σχέσης, τότε είναι που μπαίνουν και τα θεμέλια και, αν θες να την διατηρήσεις υγιή και όμορφη καλύτερα να αποφύγεις τις παρακάτω παγίδες. Αν πάλι έχεις ήδη μία σχέση και αναγνωρίσεις τη συμπεριφορά σου κάπου παρακάτω, δώσε βάση στο να τις αλλάξεις και να καθιερώσεις άλλες στη θέση τους.

Πώς να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση στο φλερτ ή την εργασία

6 τοξικές συμπεριφορές που σκοτώνουν τον έρωτα

1. Το «σκορ»

Ξέρεις πολύ καλά τι εννοούμε… Όταν θυμάσαι και ανασύρεις προηγούμενα λάθη και συμπεριφορές προκειμένου να βγεις από πάνω σε μια συζήτηση στο παρόν, αυτό είναι το λεγόμενο «κράτημα του σκορ» και λίγο πολύ, το έχουμε κάνει όλοι. Όταν το ποιος έχει κάνει τα περισσότερα λάθη, ή τα χειρότερα, παίρνει τη μορφή «ανταγωνισμού» μέσα στο ζευγάρι το σίγουρο είναι πως στο τέλος κανείς δε θα κερδίσει.

Τι να κάνεις αντί γι’αυτό: Μην συνδέεις παρελθοντικά γεγονότα με την κατάσταση που βιώνεις στο παρόν. Αντιμετώπισε κάθε πρόκληση για αυτό που είναι. Αναγνώρισε πως το να είσαι με τον σύντροφό σου σημαίνει πως αποδέχεσαι και όλες τους τις προηγούμενες πράξεις. Αν συνέβη κάτι πριν 6 μήνες τότε έπρεπε να το είχες αντιμετωπίσει εκείνη τη στιγμή. Το να το αναφέρεις τώρα δεν έχει και πολύ νόημα.

2. Οι σπόντες

Να ένα αγαπημένο σπορ των ζευγαριών που δεν έχουν ανοιχτή επικοινωνία. Όταν, αντί να πεις αυτό που όντως σκέφτεσαι, λες ένα υπονοούμενο που ελπίζεις ότι ο άλλος θα καταλάβει, τότε το σίγουρο είναι πως ρισκάρεις να μην γίνεις κατανοητή. Επίσης, κάθε φορά που ξεσπάς με παθητικές-επιθετικές συμπεριφορές που δεν έχουν σύνδεση με αυτό που σε εκνεύρισε αρχικά, ρισκάρεις για τον ίδιο λόγο.

Τι να κάνεις αντί γι’αυτό: Αντί να κρύβεσαι πίσω από λέξεις και μικρο-αντιδράσεις, μίλησε ανοιχτά για τα συναισθήματά σου. Ξεκαθάρισε ωστόσο πρώτα τι, τελικά, αισθάνεσαι και για πιο λόγο ώστε να αποφύγεις μια άστοχη απόδοση ευθυνών αν το πρόβλημα ξεκινά εκτός σχέσης.

3. Ο «ψυχολογικός πόλεμος»

Εδώ συμπεριλαμβάνονται κάθε ειδών «τελεσίγραφα» και δηλώσεις του τύπου «Αν δεν…θα χωρίσουμε», «Αν…φεύγω!» κτλ. Είναι φαντάζομαι περιττό να σου εξηγήσουμε πόσο κακό κάνεις στη σχέση σου λέγοντας (ή ακούγοντας) τέτοιου τύπου δηλώσεις. Το αποτέλεσμα είναι δύο άτομα εγκλωβισμένα οικειοθελώς σε μια κατάσταση στην οποία δεν μπορούν να είναι ειλικρινείς και ανοιχτοί.

Τι να κάνεις αντί γι’αυτό: Οκ, κανείς δεν είναι τέλειος. Θα υπάρχουν πάντα πράγματα που δεν σου αρέσουν στον άλλο άνθρωπο και το αντίστροφο. Είναι ωστόσο ανάγκη να βρεθεί ανάμεσα στο ζευγάρι ένας τρόπος να επικοινωνούνται αυτά τα συναισθήματα χωρίς την απολυτότητα ενός τελεσίγραφου. Στην πραγματικότητα, μέσα σε μια σχέση δεν χωράει η κριτική και όπως είπαμε και πριν, αν είσαι με κάποιον οφείλεις να τον δέχεσαι ολοκληρωτικά (ναι, παρ’όλο που δεν είναι τέλειος).

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: missbloom.grShare.

Leave A Reply