5 σημάδια ότι ετοιμάζεται να σε απατήσει!

0

Ότι κάπου, ίσως, να ανοίχτηκε μια χαραμάδα, από την οποία «χώρεσε» κάποια άλλη ανάμεσα σας. Μην ανησυχείς και τα συμπτώματα είναι για όλες μας τα ίδια: κρύος ιδρώτας, διάθεση να βάλεις τα κλάματα, αίσθημα απογοήτευσης – καμιά φορά και ντροπής – και ένα μεγάλο «μήπως» να «φέγγει» πάνω από το κεφάλι σου. Τα καλά νέα είναι ότι στις μέρες μας είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις, αν κάτι έχει αρχίσει να «στραβώνει» στη σχέση σου και αν μπορείς να το «ισιώσεις», αν όχι να πας παρακάτω, όσο σκληρό κι αν ακούγεται. Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι αλλαγές στους τρόπους που επικοινωνούμε – και μέσω social media – αφήνουν ίχνη, οπότε ακόμη και οι πιο… μικρές λαδιές φαίνονται. Όσο για τα σημάδια που «φωνάζουν» ότι ο μεγάλος σου έρωτας, μπορεί τελικά να αποδεικνύεται μικρός, ίσως και λίγο ψεύτης, είναι τόσο παλιά, όσο αυτά που ίσως «διάβαζε» η γιαγιά για να ξέρει πόσο «εντάξει» ήταν ο παππούς απέναντι της.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ δεν πρέπει να λειτουργείς με… αποχρώσες ενδείξεις ή με καχυποψία. Απλώς, γίνε παρατηρητική και αν όλα δείχνουν ότι ο καλός σου, τώρα τελευταία, έχει διευρύνει τον… κύκλο των γνωριμιών του, πάρε την απόφαση να κάνεις μία σοβαρή κουβέντα μαζί του. Πριν, όμως, φτάσεις σε αυτό το βήμα έχε στο μυαλό σου τα εξής:

  • • Όσα ψέματα κι αν λένε, οι άντρες πάντα θα είναι πιο ειλικρινείς στις σχέσεις. Ακόμη κι αν δεν μιλάνε, «μιλάει» το σώμα τους. Παρατήρησε τον λίγο καλύτερα, λοιπόν; Είναι απόμακρος; Έχει σταματήσει εδώ και καιρό να σου μιλάει τρυφερά ή να συνοδεύει το όνομα σου από εκείνο το χαριτωμένο «μου» της κτητικότητας; Πας να τον φιλήσεις και δεν έχει όρεξη ή «τραβιέται»; Αν δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα, ήρθε η ώρα να ανοίξεις μία μικρή, αλλά σοβαρή συζήτηση. Όχι με γκρίνιες, ούτε με «νιαουρητά» και παράπονα. Μίλα του σταθερά, χωρίς υπονοούμενα ή μικρότητες και εξήγησε του ότι σε προβληματίζει η συμπεριφορά του. Άκουσε αυτά που θα σου πει και κρίνε, ανάλογα με τις απαντήσεις που θα σου δώσει. Από τον τρόπο που θα σου μιλήσει (με όρεξη, με βαρεμάρα, με ενόχληση), θα πάρεις μια πρώτη εικόνα για το τι έχεις να αντιμετωπίσεις.
  • • Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να λειτουργούμε… προκαταβολικά. Τι εννοεί ο «ποιητής»; Αν μέχρι χθες, βγαίνατε μαζί, με τις κοινές σας παρέες, δεχόσασταν προσκλήσεις και γενικώς λειτουργούσατε ως ζευγάρι, αλλά τελευταία τα σχέδια του δεν σε περιλαμβάνουν (κανονίζει μόνος του, δεν ρωτάει τη γνώμη σου για κάτι που ειπώθηκε στην παρέα, δεν τροφοδοτεί τη σχέση σας με υλικό από την καθημερινότητα του), καλά θα κάνεις να είσαι σε εγρήγορση. Όταν σταδιακά «βγάζουμε κάποιον απ’ το κάδρο», αρχίζουμε να κινούμαστε σαν να ήμασταν μόνοι μας και μάλιστα, χωρίς να ενημερώσουμε τον ενδιαφερόμενο. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο της συναισθηματικής μας νοημοσύνης, αλλά, ναι, συμβαίνει…
  • • Άκου λίγο καλύτερα αυτά που σου λέει, παρατήρησε αν στις κουβέντες του, υπάρχουν νέα πρόσωπα – κυρίως, γυναικεία – και πόσο συχνά αναφέρεται σ’ αυτά.Ακόμη κι σχολιάζει αρνητικά κάποια καινούρια συνάδελφο για παράδειγμα, ωστόσο επιμένει σε ό,τι αφορά το πρόσωπο της, μην επαναπαύεσαι. Επειδή, ο ενθουσιασμός για μια νέα γνωριμία, σπάνια «κρύβεται», αλλά και επειδή πώς να μιλήσεις στη… σχέση σου γι’ αυτή τη νέα γνωριμία, θα δεις ότι συχνά πυκνά, αυτό το καινούριο όνομα θα «χώνεται» στις κουβέντες σας. Το ωραιότερο; Θα προσπαθεί να «τσεκάρει» τις αντιδράσεις σου. Μείνε ψύχραιμη και προσπάθησε να τον κάνεις να μιλήσει περισσότερο. Με τον τρόπο αυτό θα συγκεντρώνεις κομμάτια του «παζλ» της νέας γνωριμίας. Κράτα τα. Θα σου χρειαστούν.
  • • Ένα «κλισέ» – ωστόσο, σοβαρό – σημάδι, είναι η ξαφνική αλλαγή κωδικών σε κινητό και laptop. Αν τελευταία τρέμει να αφήσει το κινητό του στο σαλόνι και να πάει μέχρι την κουζίνα να πιει νερό, αν το τηλέφωνο χτυπάει σε ακατάλληλες ώρες και δεν είναι για δουλειά, συζήτα άμεσα το τι συμβαίνει. Βέβαια, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο του 2ου προφίλ στο Facebook ή του 2ου κινητού, αλλά αν έχουν φτάσει μέχρι εκεί τα πράγματα, ίσως εκτός από τη συζήτηση, να χρειαστεί να «πακετάρει». Για αλλού.
  • • To sex δεν είναι όπως παλιά. Ή δεν υπάρχει πια ούτε ως λέξη στην κουβέντα σας. Αυτή είναι η πιο στενάχωρη ένδειξη, ότι η σχέση σας έχει κλονιστεί και ότι τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Αν δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να βρει μια πειστική δικαιολογία (η κούραση, ας πούμε, πάντα πιάνει τόπο…) και αν απλώς γυρίζει την πλάτη του ξεχνώντας και το… goodnight kiss, η σχέση σου είναι σε «πόλεμο» και ο «εχθρός» έχει ήδη αναλάβει δράση. Ακόμη κι αν δεν έχει βρεθεί – ακόμη – σε άλλη κρεβατοκάμαρα, ωστόσο το ότι το μυαλό του ήδη «τρέχει» κάπου αλλού, κάνει την κατάσταση δύσκολη για ‘σένα.

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: thatslife.grShare.

Leave A Reply