Ανακαλύφθηκε η περιοχή με τον πιο καθαρό αέρα στη Γη!

0

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει την περιοχή με τον πιο καθαρό αέρα στη Γη, απαλλαγμένη, δηλαδή, 100% από βλαβερά σωματίδια που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, και βρίσκεται πάνω από τον Νότιο Ωκεανό, που περιβάλλει την Ανταρκτική!

Αν ποτέ αποφασίσετε να φύγετε από την πόλη για το χωριό, προκειμένου να αρχίσετε να αναπνέετε καθαρό αέρα, να ξέρετε ότι υπάρχει και μια ακόμη καλύτερη επιλογή. Η ιδανική βασικά. Μόνο που πέφτει λίγο μακριά.

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το CNN, πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει την περιοχή με τον πιο καθαρό αέρα στη Γη, μια περιοχή, δηλαδή, απαλλαγμένη 100% από τα βλαβερά σωματίδια που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, και βρίσκεται πάνω από τον Νότιο Ωκεανό, που περιβάλλει την Ανταρκτική!

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο μελέτησαν τη σύνθεση της βιοαεροζόλης (σ.σ. όρος που χρησιμοποιείται για τα βιολογικής προέλευσης αερομεταφερόμενα μόρια και σωματίδια) του Νότιου Ωκεανού και ανακάλυψαν αυτή την ατμοσφαιρική περιοχή, η οποία φαίνεται πως είναι η μοναδική στον κόσμο ανεπηρέαστη -ακόμα- από τον άνθρωπο.

CSIRO

@CSIRO

Isn’t this a breath of fresh air! 💨

Scientists aboard our RV Investigator believe they have identified the world’s cleanest air, free from particles caused by human activity, located over the Southern Ocean.@ColoradoStateU @BOM_au https://edition.cnn.com/2020/06/02/world/cleanest-air-intl-scli-scn-climate/index.html 

Scientists say they have found the cleanest air on earth

Scientists believe they have identified the world’s cleanest air, free from particles caused by human activity, located over the Southern Ocean, which surrounds Antarctica.

edition.cnn.com

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη CSIRO

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι ο αέρας στα χαμηλότερα σύννεφα πάνω από τον Νότιο Ωκεανό ήταν απαλλαγμένος από αερολύματα (αεροζόλ σωματίδια), τα οποία παράγονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η καύση ορυκτών καυσίμων, η φύτευση ορισμένων καλλιεργειών, η παραγωγή λιπασμάτων και η απόθεση λυμάτων.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια ανθρώπους

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλείται ακριβώς από αυτά τα αερολύματα, τα οποία είναι στερεά και υγρά σωματίδια και αέρια, που αιωρούνται στον αέρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί ήδη μια παγκόσμια κρίση για τη δημόσια υγεία και σκοτώνει επτά εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο!

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: gazzetta.grShare.

Leave A Reply