5 τρόποι για να γίνεις ένας καλός συνομιλητής!

0

Το να είναι κανείς καλός στην επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό. Τον βοηθά σε μια συνέντευξη για δουλειά, σ’ ένα πρώτο ραντεβού ή ακόμα και να συσφίξει τις σχέσεις τους με τους υπάρχοντες φίλους τους. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε την κουβέντα να ρέει αβίαστα, αφού πολλές φορές η αμήχανη σιωπή χτυπά την πόρτα και παγώνουμε.

Όπως ανέφερε ο Bernardo J. Carducci, καθηγητής ψυχολογίας και διευθυντής του Shyness Research Institute στο Indiana University Southeast, σε συνέντευξή του στο The Venture, «Κάθε επαγγελματική συμφωνία, κάθε υπέροχη ιστορία αγάπης ξεκινά με μια συζήτηση». Οπότε, η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική.

Ας δούμε λοιπόν 5 από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν ξεκινάτε μια συζήτηση.

Μάθετε ν’ ακούτε σε κάθε συζήτηση

Αρχικά, για να γίνει κανείς ένας καλός συνομιλητής, πρέπει να γίνει πρώτα ένας καλός ακροατής. Πρέπει να φαίνεστε ότι σας ενδιαφέρει πραγματικά αυτό που έχει να πει ο άλλος και ότι του δίνετε την αμέριστη προσοχή σας. Μη χάνετε την οπτική επαφή και μην πιάνετε τον κινητό σας την ώρα που σας μιλά ο άλλος, για να τσεκάρετε τα social media. Πέρα από το γεγονός ότι είναι αγένεια, ίσως χάνετε και σημαντικά στοιχεία από όσα σας λέει ο απέναντί σας, με αποτέλεσμα να βρεθείτε στη δύσκολη θέση είτε να του ζητήσετε να επαναλάβει την τελευταία πρόταση είτε να απαντήσετε κάτι του στιλ «ναι» ή «συμφωνώ». Και αυτό, σίγουρα δε σας κάνει ενδιαφέροντες. Μάλλον το εντελώς αντίθετο…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.grShare.

Leave A Reply