Ζεστό ή κρύο τσάι; Ποιο συμβάλλει στην απώλεια βάρους!

0

Tσάι: ένα ρόφημα με αρετές, άλλες γνωστές κι άλλες λιγότερο γνωστές, που γίνεται συντροφιά χειμώνα-καλοκαίρι.

Άλλοτε ζεστό κι άλλοτε κρύο. Ποιο είναι, όμως, αυτό που βοηθά στην διατήρηση και απώλεια του βάρους; Μια μελέτη μας δίνει την απάντηση.

Το τσάι είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη και να βοηθήσει σημαντικά τον μεταβολισμό καίγοντας τα λίπη.

Διευκολύνει την πέψη και σκοτώνει τα βακτήρια στο πεπτικό μας σύστημα ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Βοηθά στην καταπολέμηση καρδιαγγειακών προβλημάτων και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Eίναι ένας σύμμαχος εναντίον της γρίπης και οι χαλαρωτικές του ιδιότητες μπορούν να μας αλλάξουν την διαθέση. Αποτοξινώνει και αδυνατίζει.

Γι’αυτό το τελευταίο, η επιστήμη θέλησε να πάει τις πληροφορίες που ήδη γνωρίζαμε ένα βήμα παρακάτω. Ποιο τσάι είναι αυτό που συμβάλλει τελικά στην απώλεια βάρους. Το ζεστό ή το κρύο;

Το καλοκαίρι, το κρύο τσάι έρχεται πρώτο σε προτιμήσεις και, δικαίως, μιας και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το ζεστό τσάι δεν είναι τόσο «φιλική» συντροφιά για τον ουρανίσκο.

Από την άλλη, τον χειμώνα με την πτώση της θερμοκρασίας, δύσκολα θα αναζητήσουμε ένα κρύο τσάι. Ομως, το τελευταίο είναι αυτό που σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να μας βοηθήσει δραστικά στην απώλεια βάρους.

Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: bovary.gr


Share.

Leave A Reply