Πού καρφώνουν το βλέμμα τους οι άνδρες όταν πρωτοσυναντούν μια γυναίκα

0

Αραγε τι προσέχει όταν μας κοιτά για πρώτη φορά; Τι είναι εκείνο που μπορεί να του τραβήξει την προσοχή;

Οι γοφοί; Το στήθος; Τα μακριά πόδια; Τίποτα από όλα αυτά. Οι επιστήμη… μίλησε και κατόπιν έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες το πρώτο πράγμα που κοιτούν σε μια γυναίκα δεν είναι άλλο από τα… χείλη της!

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο  του Μάντσεστερ θέλησαν διαπίστωσαν ότι στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα της συνάντησης, οι περισσότεροι άνδρες καρφώνουν το βλέμμα τους στα γυναικεία χείλη.

Μάλιστα, τα χείλη φάνηκε να τραβούν ακόμη περισσότερο την προσοχή των ανδρών εάν η γυναίκα φορά κόκκινο ή ροζ κραγιόν.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές παρακολούθησαν την κίνηση των ματιών σε 50 άνδρες καθώς αυτοί κοιτούσαν τις φωτογραφίες γυναικών.

Όταν η γυναίκα στη φωτογραφία φορούσε κραγιόν, οι άνδρες εστίαζαν στα χείλη για 7 δευτερόλεπτα περίπου, αφιερώνοντας μόλις 0,95 δεύτερα κοιτάζοντας τα μάτια και 0,85 δεύτερα κοιτάζοντας τα μαλλιά.

Όταν η γυναίκα στη φωτογραφία ήταν αμακιγιάριστη, η προσοχή των ανδρών στράφηκε λιγότερο στα χείλη (2,2 δευτερόλεπτα) και περισσότερο στα μάτια κ τη μύτη – 2,97 και 2,77 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Τα σαρκώδη χείλη ήταν φυσικά αυτά που είχαν την πιο έντονη επίδραση στους συμμετέχοντες, όμως ακόμη και τα λεπτά χείλη φάνηκε να είναι εξίσου ελκυστικά χάρη στο κραγιόν…

Πηγή: bovary.grShare.

Leave A Reply