Κορωνοϊός | Πανηγύρια τέλος, νέα μέτρα στα σύνορα!

0

Ο συνδυασμός της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού με τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται ξανά έφερε νέα μέτρα από την κυβέρνηση.

Με τα κρούσματα να έρχονται σε διπλό «μέτωπο», από αφίξεις τουριστών αλλά και εστίες εντός συνόρων, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια , αποφάσισε να μπει «φρένο» στα πανηγύρια, αλλά και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα. Ειδικότερα προτάθηκε:

Η ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Η εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα.
Η επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Στο επίκεντρο των κρουσμάτων του κορωνοϊού η Βόρεια Ελλάδα

Οπως προκύπτει από τα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότερες εστίες εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, όσον αφορά στα εγχώρια κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες από τα 24 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 7 μόλις ήταν εισαγόμενα, ενώ από τα υπόλοιπα, τα 2 αφορούν την Αττική και όλα τα άλλα νομούς στη Βόρεια Ελλάδα. Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Ροδόπη, Ημαθία και Καστοριά βρίσκονται στο επίκεντρο, με την Ξάνθη και την Καστοριά να εμφανίζουν πάλι κρούσματα, ενώ και στη Θεσσαλονίκη έχει μεγαλώσει η ανησυχία, καθώς βρέθηκε θετική μία φοιτήτρια στο ΑΠΘ, την ίδια στιγμή που έρευνα του πανεπιστημίου έδειξε σοκαριστικά ευρήματα στα αστικά λύματα της πόλης.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply