5 συνήθειες που είναι τόσο βλαβερές όσο και το κάπνισμα!

0

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου το κάπνισμα ως μια άκρως καταστροφική για την υγεία συνήθεια (και φυσικά έτσι είναι), όμως, δεν είναι η μοναδική!

Κατά καιρούς έρευνες έχουν αποδείξει πως υπάρχουν και μερικές ακόμα συνήθειες στην καθημερινότητά μας που μπορεί να σου προκαλέσει το ίδιο -ή και ακόμα μεγαλύτερο(!)- κακό στον οργανισμό σου. Δες παρακάτω για ποιες πρόκειται και κάνε τώρα μια νέα αρχή!

5 συνήθειες που είναι τόσο βλαβερές όσο και το κάπνισμα

  1. Η Μοναξιά: Η ανάπτυξη των social media και σταδιακή μείωση των διαπροσωπικών σχέσεων οδήγησε την καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Brigham, Julianne Holt-Lunstad, να χαρακτηρίσει τη μοναξιά ως μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες. Σύμφωνα με την έρευνά της, η μοναξιά μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής κάποιου ατόμου, τόσο όσο το να καπνίζεις 15 τσιγάρα ημερησίως!
  2. Η ακινησία: Το να κάθεσαι όλη μέρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2014. Οι έρευνες συμπεριέλαβαν ανθρώπους που επιλέγουν να περνούν την ώρα τους βλέποντας τηλεόραση, να δουλεύουν ή να επικοινωνούν με τους γύρω τους χωρίς να κινούνται. Η ακινησία συνεχόμενων ωρών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου αλλά και των πνευμόνων.
  3. Οι λίγες ώρες ύπνου: Η απώλεια ύπνου έχει χαρακτηριστεί στις μέρες μας ως ένα κοινό πρόβλημα υγείας, καθώς εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι που πάσχουν από διαταραχές στον ύπνο ή αϋπνίες.Ο καθηγητής του World Health Organization, Valery Gafarov, είχε αναφέρει το 2015 ότι ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής στον ίδιο βαθμό με εκείνον που επηρεάζει και το κάπνισμα! «Ο ελάχιστος ύπνος μπορεί να θεωρηθεί το ίδιο επικίνδυνος με το κάπνισμα, την απουσία άσκησης και την φτωχή διατροφή», είχε σχολιάσει.
  4. H κακή διατροφή: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ζάχαρη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κακά λιπαρά είναι τροφές που πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες εμφάνισης νόσων, ακόμα περισσότερο και από το κάπνισμα. Το 2016, ερευνητές μελέτησαν τους κινδύνους θνησιμότητας από την κακή διατροφή και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ποσοστά θνησιμότητας υπερβαίνουν τα ποσοστά θανάτου από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το σεξ χωρίς προστασία και το κάπνισμα!

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: missbloom.grShare.

Leave A Reply