Αποφύγετε τη γυμναστική όταν είστε θυμωμένοι!

0

Ο κίνδυνος να πάθουμε έμφραγμα αυξάνεται όταν θυμώνουμε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και εξαιτίας της πολύ έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Όταν όμως συνδυάζουμε την έντονη γυμναστική με τα δυνατά συναισθήματα που πιθανώς έχουμε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά, δείχνει νέα έρευνα.

Ο επικεφαλής της, Δρ. Andrew Smyth, από το «The Population Health Research Institute» στο πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά εξήγησε ότι τόσο η σωματική άσκηση όσο και ο θυμός αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, αλλάζοντας τη ροή του αίματος και στέλνοντας τελικά λιγότερο αίμα στην καρδιά.

Έτσι, ειδικά αν οι αρτηρίες είναι ήδη επιβαρυμένες μπορεί να οδηγηθούμε ακόμα και σε έμφραγμα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 12,461 ασθενείς από 52 χώρες με μέσο όρο ηλικίας τα 58 χρόνια. Οι επιστήμονες διερεύνησαν τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνθρωποι έπαθαν έμφραγμα.

Βρήκαν ότι το 13% από αυτούς είχαν επιδοθεί σε σωματική άσκηση και ότι το 14% ήταν θυμωμένοι.

Φυσικά οι γιατροί τονίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες για τα καρδιολογικά προβλήματα, τους οποίους πρέπει να προσπαθούμε να ελέγχουμε, όπως είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και οι αυξημένες τιμές των λιπιδίων στο αίμα.

Πηγή: vita.grShare.

Leave A Reply