Πώς να μην ξοδέψετε μια περιουσία όταν τρώτε έξω!

0

Το να βγαίνεις έξω για φαγητό είναι μια πολύ ωραία συνήθεια, με πολλούς να λατρεύουν να δοκιμάζουν νέους προορισμούς γεύσης και άλλους να αγαπούν το στέκι τους.

Ωστόσο, το φαγητό σε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα μπορεί να είναι μια συνήθεια που σε βγάζει εκτός μηνιαίου προϋπολογισμού. Για να μην ξοδεύεις παραπάνω από αυτό που θέλεις και μπορείς, υπάρχουν τέσσερις τρόποι που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα και να απολαύσεις το γεύμα σου.

Κάνε υπολογισμούς

ΟΚ, μπορεί να μην ακούγεται τόσο ωραίο, ωστόσο, την ώρα που διαβάζεις το μενού και προσπαθείς να βρεις τι θα δοκιμάσεις, υπολόγισε τις τιμές. Το πιάτο που θα πάρεις αλλά και όσα το συνοδεύουν. Ετσι, θα ξέρεις πάνω κάτω τι θα ξοδέψεις.

Το νου σου στο ποτό

Αν διαφωνείς με την παρέα σου στο τι κρασί θα πάρετε, μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι και να αρκεστείς σε αυτό, χωρίς να ξεφύγεις. Οχι μόνο θα κάνεις καλό στην υγεία σου, αλλά και στο πορτοφόλι σου.

Χωρίς κρέας

Αυτό για μερικούς είναι «σκληρό», αλλά ένα γεύμα χωρίς κρέας, κοστίζει λιγότερο από ένα με μοσχαράκι για παράδειγμα. Μπορείς να προτιμήσεις ζυμαρικά, τα οποία μπορεί να είναι νοστιμότατα ή μια ιδιαίτερη σαλάτα.

Αφήστε το γλυκό

Μετά το φαγητό, σειρά έχει το γλυκό. Η αλήθεια, όμως, είναι πως σε ορισμένα εστιατόρια, οι τιμές των γλυκών είναι λιγάκι «τσιμπημένες». Αν έχεις όρεξη για γλυκό, μπορείς να πας σε ένα παγωτατζίδικο και να απολαύσεις μια λαχταριστή μπάλα παγωτού.

Πηγή: iefimerida.gr Share.

Leave A Reply