7 αντικείμενα που πρέπει να απολυμαίνετε συχνά!

0

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, πρέπει γενικά να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να καθαρίζουμε τις επιφάνειες που ακουμπάμε. Η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού, μας έχει κάνει ακόμα πιο προσεκτικούς και γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Για να μείνετε υγιείς εσείς και η οικογένειά σας, θα πρέπει να τηρείτε κάποιους κανόνες, όπως για παράδειγμα να καθαρίζετε σχολαστικά ορισμένα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ειδικά, όταν μια οικογένεια αποτελείται από πολλά μέλη, είναι φυσικό αρκετά πράγματα να «περνούν» από πολλά χέρια, με κίνδυνο να μεταφέρονται μικρόβια ο ένας στον άλλον.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, έχουν δώσει μια λίστα με τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται περισσότερο στο σπίτι (και όχι μόνο) και πρέπει να απολυμαίνονται. Δεν χρειάζεται πανικός, απλά να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

1. Το κινητό σας τηλέφωνο
Κρατάτε το κινητό σας πολλές φορές μέσα στην ημέρα, ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο. Έτσι, ακόμα και αν πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας, αν δεν απολυμαίνετε επίσης το κινητό σας, τη στιγμή που γράφετε ένα μήνυμα, μεταφέρετε μικρόβια ξανά πίσω στα χέρια σας.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο συχνά αγγίζουμε τα τηλέφωνά μας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια μελέτη του 2012 από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσε ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν περισσότερα μικρόβια από τα καθίσματα τουαλέτας.

Εννοείται πως εκτός από τη συσκευή, πρέπει να καθαρίζετε και τη θήκη του κινητού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά αντιβακτηριακά μαντηλάκια ή και σπρέι σε ένα πανί, αλλά αν δεν είστε σίγουροι πώς να το καθαρίσετε και για να μην υπάρξουν ζημιές, απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-antikeimena-poy-prepei-na-apolymainete

Share.

Leave A Reply