4 λόγοι που εξηγούν την αναβλητικότητά σου

0

Πέρα από τη δίαιτα που την αφήνεις κλασικά «από Δευτέρα», όλα τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν αύριο, μικρή μου Σκάρλετ Ο Χάρα.

Λες και αυτό το αύριο έχει 520 ώρες και εσύ θα είσαι γεμάτη κέφι και ενέργεια για να πραγματοποιήσεις όλα όσα αναβάλλεις. Το ξέρεις ότι η αναβλητικότητά σου σε πάει πίσω, έτσι;

Γιατί όμως δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό το χαρακτηριστικό σου, να είσαι πιο οργανωμένη και αποφασισμένη; 

Οι ειδικοί λένε ότι δεν φταίει η αναβλητικότητά μας που τα φορτώνουν όλα στον κόκορα που θα λαλίσει το επόμενο πρωί. Δεν είμαστε τεμπέλες, με άλλα λόγια- ευχαριστούμε, επιστήμονες!

Αυτό που κάνουμε όμως είναι ότι εθελοτυφλούμε, κάνουμε κριτική στον εαυτό μας και δεν φέρνουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας. Γιατί;

Διάβασε 4 λόγους στους οποίους πιθανόν οφείλεται η δική σου τάση για συνεχή αναβλητικότητα (διάβασέ το τώρα, όχι αύριο): 
1.Είσαι πολύ κουρασμένη
Έχεις εξαντληθεί από την πολλή δουλειά ή τις αναρρίθμητες υποχρεώσεις σου και νιώθεις ότι δεν αντέχεις ακόμα κάτι πάνω σου. Κι έτσι όταν αναβάλλεις μια υποχρέωση είναι μια εσωτερική φωνή, το σώμα και το μυαλό σου που σου λένε «κάνε ένα διάλειμμα πριν καταρρεύσεις»!
2.Νιώθεις φόβο για την επιτυχία
Δεν σε ικανοποιεί η δουλειά σου αλλά δεν κάνεις και κάτι για να την αλλάξεις. Ξέρεις ότι σε αυτό το project έχεις μεγάλες δυνατότητες, κι όμως δεν τολμάς να το προτείνεις στον προϊστάμενό σου. Και αυτό γιατί φοβάσαι την επιτυχία. Η αυτοπεποίθησή σου είναι αρκετά χαμηλή για να σε ωθήσει να προσπαθήσεις και να την φτάσεις. Και μένεις στάσιμη.
Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: allyou.grShare.

Leave A Reply