9 εκπληκτικά παραδείγματα που δείχνουν πως επηρεάζουμε τον εγκέφαλο μας!

0

9 εκπληκτικά παραδείγματα που δείχνουν πως επηρεάζουμε τον εγκέφαλο μας

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ίσως το πιο μυστήριο και το πιο περίπλοκο όργανο στο σώμα μας. Οι επιστήμονες  ανακαλύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία για τη λειτουργία του, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν πάρα πολλές ακόμη λειτουργίες του ανεξερεύνητες.

Εμείς θα σας ενημερώσουμε για τις πιο φωτεινές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών στον τομέα της εγκεφαλικής έρευνας. Σίγουρα θα σας αφήσουν έκπληκτους.

  1. Η χρόνια έλλειψη ύπνου επιδεινώνει τη μνήμη.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ έχουν βρει πειστικές αποδείξεις ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδεινώσει τη μνήμη και να προκαλέσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Κατά τη διάρκεια ενός πλήρη ύπνου τη νύχτα, τα κύτταρα του εγκεφάλου απομακρύνουν τοξικές ενώσεις που είναι επικίνδυνες για τον εγκέφαλό μας. Εάν ένα άτομο δεν κοιμάται αρκετές ώρες, τότε αυτό θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στα εγκεφαλικά του κύτταρα.

  1. Το παρατεταμένο στρες καταστρέφει τον εγκέφαλο.

Μια μείωση στη μνήμη, στην ικανότητα μάθησης ή στον αυτοέλεγχο, είναι οι συνέπειες που προκαλεί το χρόνιο άγχος. Επιπλέον, προκαλεί  ένταση  και συχνά διάσπαση της προσοχής.

  1. Η αγάπη και το μίσος έχουν πολλά κοινά.

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η αγάπη και το μίσος προέρχονται από παρόμοιες περιοχές του εγκεφάλου. Ωστόσο, σε αντίθεση με το μίσος, η αγάπη μειώνει σημαντικά τη δραστηριότητα των περιοχών που είναι υπεύθυνες για την κρίση και τη λογική σκέψη.

  1. Ο εγκέφαλος είναι ευαίσθητος στην αφυδάτωση.

Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από σχεδόν 80% νερό. Επομένως, ακόμη και μια μέτρια απώλεια υγρού (περίπου 2%) μειώνει τη συγκέντρωση και την επαγρύπνηση και οδηγεί στην επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης μνήμης και άλλων ικανοτήτων του εγκεφάλου.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: fumara.grShare.

Leave A Reply