Σε ποια ηλικία είναι πιο πιθανό να κερατώσουν οι άνδρες και σε ποια οι γυναίκες

0

Ναι, μελέτες για την απιστία βγαίνουν μέρα παρά μέρα. Έχουν, όμως, πάντα, όλες ενδιαφέρον. Όλα μέσα στη ζωή είναι άλλωστε, μεταξύ άλλων και η απιστία.

Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Νιου Χαμπσάιρ, λοιπόν, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 60% των ανδρών και το 45% των γυναικών, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, θα κερατώσουν.

Οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι απομακρύνονται από τους συντρόφους τους, ποικίλλουν: ορισμένοι απολαμβάνουν την όλη διαδικασία με την νέα σύντροφο κτλ. Αλλοι υποστηρίζουν ότι βαριούνται στο γάμο τους ή ότι οι σύζυγοί τους δεν τους προσφέρουν σεξουαλική ή συναισθηματική ικανοποίηση.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι άνδρες είναι κατά 7% πιο πιθανό να απατήσουν μέσα στο γάμο, απ’ ότι οι γυναίκες.

Αυτό, κατά τους επιστήμονες, συμβαίνει γιατί το κόστος και το όφελος είναι διαφορετικά για τα δύο φύλα.

 Για τις γυναίκες «οι βιολογικοί και κοινωνικοοικονομικοί λόγοι (δηλαδή το αν ο άνδρας είναι καλός για πατέρας των παιδιών τους, έχει παιδεία και οικονομική σταθερότητα, άρα κατάλληλος για οικογένεια)» είναι υψίστης σημασίας  παράγοντες που θα σκεφτούν,  όταν βρεθούν ένα βήμα πριν κερατώσουν.

Αυτό, φυσικά, δεν ισχύει, για τους άνδρες, για τους οποίους οι πιθανότητες να κερατώσουν αυξάνονται καθώς μεγαλώνουν.

Για τους άνδρες, λοιπόν, η ηλικία που είναι πιθανότερο να απατήσουν είναι τα 55. Αυτή η ηλικία είναι το πικ τους.

Για τις γυναίκες, από την άλλη, η πιθανότερη ηλικία να ρίξουν κέρατο, είναι στα 45. Μετά από αυτές τις ηλικίες (τα 45 για τις γυναίκες και τα 55 για τους άνδρες) οι πιθανότητες να ρίξουν κέρατο μειώνονται δραματικά.

Αξίζει να αναφερθεί και μια άλλη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy και η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας στους 5 παντρεμένους απατά, ενώ μια άλλη, επιβεβαίωσε ότι «οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας σε ανοικτές σχέσεις, ανέφεραν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και πιο ενεργοί σεξουαλικά απ’ ότι οι άλλοι».

Πηγή: bovary.grShare.

Leave A Reply