Πώς θα κάνεις το βιογραφικό σου σύγχρονο και αποτελεσματικό!

0

Ο χρόνος που αφιερώνει ένας recruiter για να αξιολογήσει ένα βιογραφικό κυμαίνεται από δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά.

Δεδομένου ότι τα βιογραφικά που λαμβάνουν σήμερα οι επιχειρήσεις έχουν… δεκαπλασιαστεί, είναι λογικό πολλά από αυτά να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων αν δεν πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Για να μην ανήκει και το δικό σου σε αυτά, δες παρακάτω μερικές βασικές συμβουλές από υπεύθυνους προσωπικού για να τελειοποιήσεις την εμφάνιση και τη δομή του.

* Ανάφερε πρώτα την εργασιακή σου εμπειρία και μετά τα ακαδημαϊκά και τις σπουδές σου. Κανείς δεν θα σε προσλάβει σε καλή θέση βάσει πτυχίου, αν δεν έχεις να δείξεις εργασιακή εμπειρία σε σχετική θέση.

* Στην εργασιακή εμπειρία, 4-5 bullet points με το ποια ήταν τα καθήκοντά σου στη θέση και, πιο σημαντικό, τι κατάφερες να επιτύχεις θα εκτιμηθούν δεόντως.

* Βάλε τρεις σειρές με ένα πολύ σύντομο bio στην αρχή. Είναι η ευκαιρία σου να δείξεις πόσο δημιουργικός μπορείς να είσαι στον τρόπο που παρουσιάζεις τον εαυτό σου και να κάνεις μια ευχάριστη, σύντομη περίληψη/ εισαγωγή σε αυτά που θα διαβάσει ο άλλος παρακάτω και να τον προδιαθέσεις θετικά.

* Το CV σου δεν πρέπει να έχει το παραμικρό ορθογραφικό λάθος – τσέκαρέ το 100 φορές πριν το στείλεις. Πρέπει να είναι καλοστημένο, να δείχνει ότι κατέχεις τουλάχιστον τα βασικά από editing / formatting (με σωστή στίξη, σωστά κενά ανάμεσα σε λέξεις, παραγράφους κλπ). Είναι δείγμα του πόσο προσέχεις η δουλειά σου να είναι σωστή…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: in2life.grShare.

Leave A Reply