Οι τροφές που δεν πειράζουν στον ύπνο!

0

Ο ύπνος είναι παγκοσμίως γνωστό ότι διαδραματίζει έναν πραγματικά σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία μας – μαζί με την διατροφή, τη διαχείριση του άγχους και την άσκηση.

Πρόσφατα, οι ερευνητές έμαθαν περισσότερα για το πώς ο κακός ύπνος επηρεάζει τις διαιτητικές μας επιλογές, καθώς και για το πώς η διατροφή επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Το να μην κοιμάται κανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ο χαμηλής ποιότητας ύπνος συνδέονται με την αυξημένη πρόσληψη τροφής, την λιγότερο υγιεινή διατροφή και την αύξηση του βάρους. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί επίσης στην αυξημένη κατανάλωση σνακ και υπερκατανάλωση τροφής. Και μας κάνει να θέλουμε να τρώμε φαγητά με λίπος και υδατάνθρακες, κάτι κακό για τον εγκέφαλό μας.
Υπάρχουν κάποια φαγητά που βοηθούν σε έναν καλό ύπνοΥπάρχουν κάποια φαγητά που βοηθούν σε έναν καλό ύπνο

Ουσιαστικά, ο κακός ύπνος οδηγεί το σώμα μας στην εύρεση τροφίμων υψηλής ενέργειας για να μας κρατήσουν ξύπνιους, πράγμα που καθιστά πολύ δύσκολη την αντίσταση στην καταπολέμηση της επιθυμίας για ανθυγιεινά φαγητά. Αλλά από την άλλη πλευρά, όταν έχουμε κοιμηθεί καλά, οι ορμόνες της όρεξης είναι σε κανονικό επίπεδο. Δεν θέλουμε να τρώμε ανθυγιεινά φαγητά τόσο πολύ, και μπορούμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές για το τι να φάμε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply