7 τρόποι να απλοποιήσεις την καθημερινότητά σου!

0

Είναι απλό: Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ εύκολη αν αφαιρέσουμε από αυτή κάθετί που την κάνει περίπλοκη.

Δηλαδή σκέψεις, συνήθειες, συμπεριφορές και εκκρεμότητες που μας μπλοκάρουν και δημιουργούν την κατασκευή που έχει το όνομα «στρες».

Η νέα χρονιά μας δίνει μια αφορμή για ενδοσκόπηση: επανεξετάζοντας την καθημερινότητά μας μπορούμε να βρούμε ό,τι την τραβάει προς τα πίσω και να το βγάλουμε από την ζωή μας.

Η’ τουλάχιστον να το αλλάξουμε. Το άγχος βρίσκει χώρο να υπάρχει όταν οι συνθήκες το ευνοούν.

Υπάρχουν τρόποι να απλοποιήσετε τα πράγματα αποβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό το στρες που σας απορρυθμίζει. Και δεν είναι καθόλου σύνθετοι.

1) Μήπως είσαι πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη;: Δοκίμασε να περιορίσεις τον χρόνο που βρίσκεσαι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασης. Βάλε σε μεγαλύτερο βαθμό στην καθημερινότητά σου την ουσιαστική ανθρώπινη επαφή: πρόσωπα που σου γεννούν θετικά συναισθήματα. Οσο περισσότερο μένεις μπροστά από μια οθόνη, τόσο περισσότερο καταπιέζεις την έκφρασή σου και κάπου εκεί το άγχος βρίσκει το κατάλληλο έδαφος για να εμφανιστεί.

2) Προτεραιότητα στην εξόφληση των οικονομικών σου εκκρεμοτήτων: Ενας παράγοντας που σίγουρα επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία σου, προκαλώντας στρες που δεν μπορείς εύκολα να διαχειριστείς. Από την αρχή του χρόνου, κάνε ένα πλάνο υπολογίζοντας το ποσό που θα πρέπει να βάζεις στην άκρη μηνιαίως ώστε να μπορέσεις να επιτύχεις τον τελικό στόχο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.grShare.

Leave A Reply