Δείξε μου το ζώδιο της μαμάς σου… να σου πω πώς είναι!

0

Δώδεκα ζώδια. Δώδεκα διαφορετικές μαμάδες. Μία ντουζίνα δηλαδή, δεν είναι και λίγες… Η κάθε μία με τη δική της προσωπικότητα και τα δικά της χαρακτηριστικά! Γλυκιά, αυστηρή, επιβλητική… Κάθε στοιχείο του χαρακτήρα τους διαμορφώνει και τον χαρακτήρα των παιδιών. Και το καλύτερο; Όταν μετά από χρόνια κοιταχτούν στον καθρέφτη… θα δουν πως έχουν γίνει ίδια με εκείνη! Ας δούμε μαζί αν αυτό είναι καλό ή κακό!

Μανούλα Κριός
Έχει κάποια νεύρα, μία μειωμένη υπομονή να την πούμε. Δεν θέλει να καλομαθαίνει τα παιδιά της. Κακία δεν μπορεί να κρατήσει, μαλακώνει στο λεπτό, εφόσον έχει φωνάξει για την κάλτσα που περιφέρεται στο σαλόνι εδώ και τρεις μέρες. Θέλει τα παιδιά της να έχουν άποψη και «δύναμη», ακόμα και απέναντί της.

Μανούλα Ταύρος
Η μανούλα Ταύρος είναι «μανούλα» στον ρυθμό. Έχει το δικό της σύστημα σε όλα, το δικό της χρόνο και αυξημένη υπομονή και καρτερία. Όλα είναι τακτοποιημένα και οργανωμένα. Το παιδί της είναι πάντα χορτάτο και φαγωμένο (το λεγόμενο μπούκωμα). Αν δεν φάει το τρέχει στους γιατρούς, κάτι δεν πάει καλά!

Μανούλα Δίδυμος
Η μανούλα που δεν σταματά πουθενά. Δεν σταματά να μιλάει, δεν σταματά να κινείται, δεν σταματά να μαθαίνει. Θέλει και τα παιδιά της με ενέργεια και ζωντάνια, δεν μπορεί να τα βλέπει να κάθονται. Όταν τα βλέπει να σέρνονται στους καναπέδες, τα σηκώνει από το μανίκι και τα βάζει να κάνουν αθλοπαιδιές. Είναι συνήθως πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, διαχειρίστρια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Μανούλα Καρκίνος
Η ευαίσθητη μανούλα. Εκείνη που τα κρατάει όλα μέσα της για να μην στεναχωρήσει κανέναν. Τα παιδιά της αντλούν από εκείνη θετική ενέργεια και ένα ζεν mood γενικότερα. Η μαμά Καρκίνος είναι προστατευτική (υπέρ κάποιες φορές) και το ζεν εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα, όταν το παιδί χτυπήσει ή ανεβάσει δέκατα. Εκεί έχουμε πανικό!

Μανούλα Λέων
Η μανούλα-αρχηγός. Λιοντάρι γαρ, είναι εκείνη που προστατεύει, εκείνη που αποφασίζει, εκείνη που καθοδηγεί! Θέλει τα καλύτερα για τα παιδιά της, υλικά και μη. Είναι περήφανη μαμά και δείχνει με καμάρι οποιαδήποτε επίτευξη των μικρών της (ακόμα και κατασκευή με πλαστελίνη). Ουέ και βρεθεί κάποιος να πειράξει το μικρό της… το λιοντάρι βρυχάται!

Μανούλα Παρθένος
Η οργανωμένη μανούλα. Βραβείο καθαριότητας, τοποθέτησης παιχνιδιών στη σειρά (ανάλογα με το μέγεθός τους) και παραμυθιών με αλφαβητική σειρά στη βιβλιοθήκη. Η μαμά που οργανώνει όλο το 24ωρο σαν ελβετικό ρολόι, μεταδίδει τη μανία της αυτή συνήθως και στα παιδιά (ανεξαρτήτου ζωδίου) και τα αγχώνει χωρίς να το καταλάβει.

Μανούλα Ζυγός
Η κοκέτα μανούλα. Πάντα περιποιημένη, ακόμα και μετά από ξενύχτι πάνω από μωρό που κλαίει. Δεν είναι των εντάσεων και των καυγάδων, τους αποφεύγει με τρόπο και είναι πάντα ήρεμη. Έχει όλων των ειδών τα καλλυντικά για τα παιδιά της και τα παρφουμάρει όλη την ώρα. Κρατά πάντα τις ισορροπίες και αφοσιώνεται στη ζυγοστάθμιση των υποθέσεων του σπιτιού (πάντα όμορφη και λαμπερή)!

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: astrology.grShare.

Leave A Reply