Με ποιους τρόπους μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη!

0

Όσον αφορά μια ψυχική ασθένεια, οι άνθρωποι συχνά διστάζουν να συμβουλευτούν έναν γιατρό ή έναν επαγγελματία υγείας, ωστόσο η θεραπεία της κατάθλιψης μόλις διαγνωστεί είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπισθεί, για να υπάρξει ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Ένα πρόβλημα όσον αφορά την θεραπεία της κατάθλιψης είναι ότι εάν δεν χορηγείται σωστά, τότε το πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί. Η θεραπεία κατάθλιψης πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα συμπτώματα που εμφανίζονται. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τάσεις αυτοκτονίας, θλίψη και απόλυτη έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η θεραπεία είναι πιο δύσκολη όταν ο ασθενής και η οικογένεια του ασθενούς δεν συνεργάζονται.

Η θεραπεία της κατάθλιψης πρέπει να λαμβάνει υπόψη την κύρια αιτία της κατάθλιψης, η οποία είναι μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο. Η θεραπεία στοχεύει συνήθως αυτήν την ανισορροπία και προσπαθεί να την διορθώσει. Ωστόσο, οι γιατροί συνειδητοποιούν ότι η θεραπεία κατάθλιψης μπορεί συχνά να έχει παρενέργειες, καθώς το φάρμακο είναι ισχυρό. Μια μελέτη στον Καναδά έδειξε ότι τα οστά των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία κατάθλιψης ήταν λιγότερο πυκνά από άλλους, οδηγώντας σε εύθραυστα οστά.

Φυσικά τρόφιμα στη θεραπεία της κατάθλιψης

Το κάρδαμο και τα σπαράγγια είναι δύο φυσικά τρόφιμα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της κατάθλιψης. Άλλα τρόφιμα που είναι γνωστό ότι είναι ευεργετικά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης περιλαμβάνουν βάλσαμο λεμονιού, καρύδια και ροδοπέταλα. Συνιστάται επίσης να πίνετε πολύ νερό, τουλάχιστον οκτώ ποτήρια την ημέρα και, να κόβετε (ή κατά προτίμηση να κόβετε) τα κόκκινα κρέατα, καθώς αυτές οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στη θεραπεία της κατάθλιψης. Τα «δροσιστικά τρόφιμα», όπως πολλά εσπεριδοειδή και τα περισσότερα λαχανικά, υποστηρίζεται επίσης ότι είναι χρήσιμα στη θεραπεία της κατάθλιψης επειδή μειώνουν τα επίπεδα οξύτητας στο σώμα και έτσι διατηρούν το μυαλό ήρεμο.

Συμπληρώματα και βιταμίνες για τη θεραπεία της κατάθλιψης

Η βιταμίνη Β έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ ευεργετική για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Τείνει να αυξάνει τη σεροτονίνη, μια ορμόνη που είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη διάθεση. Τα ωμέγα 3 είναι επίσης πολύ ευεργετικά στη θεραπεία της κατάθλιψης. Σύμφωνα με μελέτες η κανναβιδιόλη αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή φυσικής συμπληρωματικής θεραπείας για την κατάθλιψη. Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και αμινοξέων συμπεριλαμβανομένων και των 9 απαραίτητων. Η κανναβιδιόλη συναντάται μέσα από μια ποικιλία βρώσιμων συμπληρωμάτων όπως είναι το έλαιο κάνναβης ή οι σπόροι κάνναβης. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένες καταστάσεις μπορούν να εμποδίσουν την αποτελεσματική απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων στο σώμα. Για παράδειγμα, η απορρόφηση βιταμινών μειώνεται με την ηλικία. Συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό ή τον επαγγελματία υγείας σας για τη βελτιστοποίηση της απορρόφησης συμπληρωμάτων κατά το χρονικό διάστημα που ακολουθείτε μια θεραπεία για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Ολιστική θεραπεία για την κατάθλιψη

Η θεραπεία κατάθλιψης πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής και ασκήσεις χαλάρωσης. Η βαθιά αναπνοή έχει αποδειχθεί χρήσιμη, όπως και ο διαλογισμός. Άλλες εναλλακτικές θεραπείες περιλαμβάνουν αρωματοθεραπεία, μασάζ, ρεφλεξολογία και βελονισμό. Η θεραπεία κατάθλιψης πρέπει να έχει μια ολιστική άποψη, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα ορατά συμπτώματα.

Επομένως, ένας συνδυασμός συμβατικής ιατρικής, εναλλακτικής θεραπείας και καλής διατροφής συνιστάται για την αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης.Share.

Leave A Reply