Πως μπορεί η τωρινή δουλειά σου να σε κάνει μίζερο τα επόμενα χρόνια;

0

Αν η τωρινή δουλειά σου δεν σου προσφέρει καμία ικανοποίηση, τότε φρόντισε να φύγεις όσο είναι ακόμη νωρίς, διότι αν κάτσεις σε έναν χώρο εργασίας που σε κάνει μίζερο για μεγάλο διάστημα, τότε είναι πολύ πιθανόν να βλάψεις την υγεία σου τα επόμενα χρόνια, όπως αποδεικνύει μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι άνθρωποι που είχαν αναφέρει υψηλότερα επίπεδα δυσαρέσκειας με τις δουλειές τους όταν ήταν στα 20 και στα 30, είχαν και υψηλότερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα στη ψυχική τους υγεία μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν τα 40 τους χρόνια, συγκριτικά με εκείνους που ήταν ευχαριστημένοι με την εργασία τους.

Επίσης είχαν 66% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα με τον ύπνο τους και 64% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με συναισθηματικές δυσλειτουργίες, όπως κατάθλιψη, άγχος ή διπολική διαταραχή. Αν και η συγκεκριμένη μελέτη ξεκίνησε αρχικά να αναλύει περισσότερο τους άντρες όταν ήταν στα 20 τους, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν πως και οι μεγαλύτεροι άντρες που είναι δυσαρεστημένοι με τη δουλειά τους, να αντιμετωπίσουν παρόμοια συμπτώματα στο μέλλον.

Άλλωστε δεν είναι και τόσο παράξενο το γεγονός πως αν αφιερώνεις 8 ώρες την ημέρα σε μια δουλειά που μισείς μπορεί αυτόματα να επηρεάσει αρνητικά την διάθεση σου και να αυξήσει το άγχος σου, δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Jonathan Dirlam.

Οι ερευνητές όμως επίσης ανακάλυψαν πως η δυστυχία με τη δουλειά σου μπορεί να δημιουργήσει βλαβερές συνέπειες στην υγεία του οργανισμού σου. Οι άνθρωποι που δεν είναι ευχαριστημένοι με τον χώρο εργασίας τους, τείνουν να υποφέρουν από 13 διαφορετικά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος και των αλλεργιών, συγκριτικά με εκείνους που απολάμβαναν την εργασία τους.

Αυτό συμβαίνει, διότι τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σου. Μια μελέτη ανακάλυψε πως το άγχος της εργασίας σου, συνδέεται με λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια, με αποτέλεσμα να είσαι περισσότερο ευάλωτος σε μολύνσεις και ιώσεις.

Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως επειδή είσαι μίζερος τώρα με τη δουλειά σου, δεν σημαίνει πως θα είσαι και για όλη την υπόλοιπη ζωή σου, διότι όταν οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως άλλαξαν δουλειά ή μεταφέρθηκαν σε άλλη θέση, διαπίστωσαν πως βελτιώθηκε η ψυχική και φυσική τους υγεία.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: sportygossip.comShare.

Leave A Reply