Πώς συνδέεται η παράλειψη του πρωινού με τους βαθμούς των μαθητών στο λύκειο!

0

Οι μαθητές που έτρωγαν πρωινό σπάνια, τις σχολικές μέρες, είχαν χαμηλότερους βαθμούς στο λύκειο από εκείνους που έτρωγαν πρωινό συστηματικά, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε στην κομητεία του Γιορκ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς έδειξαν για πρώτη φορά μια σύνδεση μεταξύ πρωινού και επιδόσεων στο λύκειο σε Βρετανούς μαθητές.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Frontiers in Public Health», αφού προστέθηκαν όλοι οι βαθμοί εξετάσεων κάθε μαθητή, βρέθηκε ότι εκείνοι που έτρωγαν σπάνια πρωινό είχαν βαθμό κατά δύο μονάδες μικρότερο από αυτούς που σπάνια παρέλειπαν το πρωινό γεύμα.

Η δε Κάτι Αντόλφους, επικεφαλής ερευνήτρια από τη σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λιντς, είπε: «Η έρευνά μας υποστηρίζει ότι οι μαθητές λυκείου που δεν τρώνε πρωινό βρίσκονται σε μειονεκτική θέση καθώς δεν δίνουν ‘καύσιμα’ στον εγκέφαλό τους για να αρχίσουν τη σχολική μέρα».

Η ίδια τόνισε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι η κακή διατροφή συνδέεται με χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 294 μαθητές λυκείου από τo δυτικό τμήμα της κομητείας Γιορκ στη βόρεια Βρετανία το 2011 και βρήκαν ότι το 29% δεν έτρωγε πρωινό σχεδόν ποτέ, το 18% έτρωγε πρωινό περιστασιακά και το 53% έτρωγε συστηματικά πρωινό. Τα δεδομένα αυτά βρίσκονται σε αντιστοιχία με δεδομένα στη Βρετανία του 2019, όπου υπολογίζεται ότι πάνω από το 16% των παιδιών δεν τρώει πρωινό…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr



Share.

Leave A Reply