Τα δέκα θεμέλια μιας υγιούς σχέσης

0

Δεν είναι όλες οι σχέσεις προορισμένες να κρατήσουν για πάντα, και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Κάθε χωρισμός είναι ένα μάθημα που μας βοηθά να καταλάβουμε τι θέλουμε από το άλλο μας μισό, ποιοι είμαστε, τι μας ενοχλεί και τι μας ενθουσιάζει. Εντέλει, με βάση τα βιώματά μας θα ανακαλύψουμε αυτό που πραγματικά ψάχνουμε και το οποίο είναι ξεχωριστό για κάθε άτομο. Ωστόσο, αν και δεν υπάρχει ακριβής “συνταγή” για μια υγιή σχέση, τα παρακάτω συστατικά είναι απολύτως απαραίτητα.

Τα δέκα θεμέλια μιας υγιούς σχέσης

Εμπιστοσύνη

Χωρίς αυτή η σχέση είναι καταδικασμένη να δυστυχήσει. Θυμηθείτε: Σίγουρα θα πρέπει να προσέχετε τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας είναι αναξιόπιστος, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η εμπιστοσύνη είναι επιλογή, ένα άλμα στο κενό κατά τη διάρκεια του οποίου ελπίζουμε για το καλύτερο. Κανείς μας δεν μπορεί ποτέ να είναι 100% σίγουρος ότι το άτομο που έχει απέναντί του αξίζει την εμπιστοσύνη του. Είμαστε υποχρεωμένοι να τολμάμε.

Φερεγγυότητα

Πολλά ζευγάρια έχουν απαρνηθεί τη μονογαμία, επιλέγοντας άλλες συμφωνίες σε σχέση με το τι συνιστά απιστία. Ωστόσο, η λέξη – κλειδί είναι “συμφωνία”. Προκειμένου ο σύντροφός μας να μπορεί να μας εμπιστευτεί, θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες που έχουμε ορίσει από κοινού και να συζητάμε για την αλλαγή τους σε περίπτωση που πλέον δεν μας καλύπτουν.

“Πιστεύω”

Είτε πρόκειται για ζητήματα θρησκείας, είτε για ζητήματα πολιτικής, αν υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις κοσμοθεωρίες σας το πιθανότερο είναι πως η σχέση δεν θα καταφέρει να επιβιώσει. Ακόμη και αν προς το παρόν καταφέρνετε να γεφυρώσετε την απόσταση, αν κάποια στιγμή αποκτήσετε παιδιά το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο.

Παιδιά

Μιας και το αναφέραμε, το αν θέλετε να αποκτήσετε παιδιά ή όχι είναι επίσης ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Και, δυστυχώς, αν είστε σίγουροι ότι διαφωνείτε και ότι κανείς από τους δύο δεν είναι πιθανό να αλλάξει γνώμη, όσο νωρίτερα χωρίσετε τόσο το καλύτερο και για τους δυο σας.

Επικοινωνία

Δεν χρειάζεται να μοιάζετε για να καταφέρετε να επικοινωνείτε σωστά. Το σημαντικό είναι να είστε και οι δύο προετοιμασμένοι για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, όχι με κριτήριο το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά το πώς θα αισθάνεστε και οι δύο πιο άνετα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: vita.grShare.

Leave A Reply