7 τρόποι να καταπολεμήσεις το στρες!

0

Οι ευθύνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής ζωής.

Οι μεγάλες ευθύνες, η καθημερινότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι επιχειρήσεων. Οφείλουν να παραμένουν ψύχραιμοι κάτω από πιεστικές συνθήκες, αποτελεσματικοί και ευέλικτοι.

Καλούνται να βρίσκουν λύσεις και να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις, να εμψυχώνουν και να στηρίζουν την ομάδα.

Ομως, εκείνοι, τελικά, από πού αντλούν κουράγιο για να συνεχίζουν;

Οι CEOs είναι οι άνθρωποι που έμαθαν να εργάζονται με πίεση: κάποιοι καταφέρνουν να την διαχειρίζονται χωρίς να αφήνουν το στρες να τους κυριεύει και να κατευθύνει την καθημερινότητά τους.

Το στρες είναι φυσικό επακόλουθο μιας ασφυκτικής από υποχρεώσεις καθημερινότητας, αλλά όχι απαραίτητα τρόπος ζωής.

Με ποιους τρόπους καταφέρνουν οι CEOs να καταπολεμούν το άγχος τους, διατηρώντας τις ισορροπίες τους;

1) Διεκπεραιώστε μια εργασιακή υποχρέωση με έναν ευχάριστο τρόπο: Η Megan Smyth, (CEO στην εταιρεία FitReserve) προτείνει έναν τρόπο να συνδυάσουμε εργασία και χαλάρωση.

Αν θέλετε να κάνετε κάποιες σημαντικές κλήσεις, μπορείτε να τις κάνετε εκτός γραφείου, την ώρα που περπατάτε. Λίγο περπάτημα στον καθαρό αέρα θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε από την πίεση.

2) Περισσότερος ύπνος:

O καλός ύπνος ισοδυναμεί με περισσότερη ενέργεια και ηρεμία. Όταν είσαι ξεκούραστος μπορείς να διαχειριστείς τα πάντα. Ιδιαίτερη αναφορά στις ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου έχει κάνει η Αrianna Huffington σε παλαιότερη συνέντευξή της. Ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση του στρες.

Pexels/ Burst
Pexels/ Burst

3) Digital detox: Οθόνες, μηνύματα, συνομιλίες, ειδοποιήσεις, emails.  Υπάρχει μια φράση που λέει ότι «σχεδόν τα πάντα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα όταν τα βγάλεις από την πρίζα και τα ενεργοποιήσεις ξανά μετά από λίγο. Το ίδιο κι εσύ». Οσο πιο πολύ είσαι εξαρτημένη από τα gadgets σου, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να βρεις την ηρεμία που έχεις ανάγκη. CEOs μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως ακολουθούν αυτόν τον κανόνα, δίνοντας ένα boost ενέργεια και την δημιουργικότητά τους.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.grShare.

Leave A Reply