Τα 6 ζώδια που δυσκολεύονται να πουν «όχι»!

0

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυσκολεύονται πάρα πολύ να πουν «όχι» στους άλλους.

Αυτή η λέξη είναι τόσο βεβαρημένη συναισθηματικά. Λες ένα «όχι» και οι ενοχές είναι εκεί, δίπλα σου. Όμως όταν λες συνεχώς «ναι» στους άλλους, αρχίζεις και λες «όχι» στον εαυτό σου. Κάνεις στην άκρη το πρόγραμμά σου, χάνεις την ενέργεια και τον ύπνο σου και κάνεις πράγματα που θα μπορούσες να είχες αποφύγει.

Τα άτομα που δυσκολεύονται να αρνηθούν, ενώ μέσα τους πιέζονται, είναι τα άτομα που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους. Είναι τα άτομα που αισθάνονται πανικό μπροστά στις συγκρούσεις και ο φόβος ότι θα απογοητεύσουν τους γύρω τους είναι μεγάλος. Θέλουν να δείχνουν στους άλλους για πόσα είναι ικανοί και έτσι καταλήγουν να λένε συνέχεια «ναι». Φοβούνται ότι θα φανούν αγενείς αν αρνηθούν και παίρνουν μια ηθική ικανοποίηση όταν καταπιάνονται με πολλά πράγματα. Επίσης είναι τα άτομα που φοβούνται πως μια άρνηση συνεπάγεται με χαμένες ευκαιρίες και δεν θέλουν να «κλείσουν πόρτες». Το αποτέλεσμα είναι όμως απεριόριστη κούραση, η οποία πολλές φορές οδηγεί σε εκνευρισμό.

Υπάρχουν 6 ζώδια που τους είναι αδύνατο να πουν «Όχι, δε μπορώ» ή «Όχι, δε θέλω». Θα σου πουν «Ναι», ακόμα και αν είναι πνιγμένα από δουλειές. Για να δούμε ποια είναι αυτά:

Κριός

Με τους φίλους του είναι γενναιόδωρος, υποστηρικτικός και προστατευτικός. Στην εργασία είναι φιλόδοξος, που καταπιάνεται με πολλά πράγματα μαζί και σιχαίνεται το να μην έχει κάτι να κάνει. Επειδή βαριέται πάρα πολύ εύκολα είναι εξπέρ στο multitasking και έτσι δύσκολα θα ακούσεις από αυτόν «όχι». Θέλει να ευχαριστεί όλο τον κόσμο.

Ζυγός

Ο Ζυγός συχνά θυσιάζει τις δικές του ανάγκες για να ευχαριστήσει τους άλλους. Νιώθει έξω από τα νερά του όταν λέει «όχι», γιατί βασικός σκοπός του είναι να βρει την ισορροπία και την αρμονία με τους άλλους ανθρώπους. Είναι ο διπλωμάτης του ζωδιακού κύκλου, απεχθάνεται κάθε είδους σύγκρουση. Προτιμά να πουν «ναι» και να πιεστεί παρά να αρνηθεί στους άλλους.

Δίδυμος

Είναι κοινωνικός, επικοινωνιακός και πάντα πρόθυμος για διασκέδαση. Καταπιάνεται με πολλά πράγματα γιατί δεν του αρέσει η ρουτίνα. Επειδή λέει συνέχεια «ναι» σε όλα για να ευχαριστεί τους άλλους, καταλήγει να μην έχει χρόνο ποτέ. Γι΄ αυτό εξάλλου δεν είναι ποτέ ontime με τα deadlines του….

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.grShare.

Leave A Reply