Τα πρώτα παιδιά είναι και τα πιο έξυπνα σύμφωνα με έρευνα!

0

Υπάρχει μια είδηση που μπορεί να “χωρίσει” τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την οποία, τα μεγαλύτερα αδέλφια είναι πιθανότερο να είναι πιο έξυπνα από τα μικρότερα.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Χιούστον, της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Σέφιλντ βρήκαν ότι “υπάρχει έντονη αρνητική σχέση μεταξύ της γενετικής τάξης και των γνωστικών αποτελεσμάτων των παιδιών“.

Έτσι, όσο πιο μεγάλα αδέλφια έχετε, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να είστε ο ίδιος ευφυής: “Τα μεγέθη αυτής της σειράς γέννησης είναι σημαντικά”, ανέφεραν οι ερευνητές.

Επίσης, διαπίστωσαν ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια τείνουν να αισθάνονται εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη τους και οι νεώτεροι αδελφοί είναι πιο πιθανό να μην έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους όσον αφορά στο σχολείο.

Ωστόσο υπάρχουν και παραλλαγές στα υποκείμενα επίσης – οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι επιδράσεις της σειράς γέννησης στις βαθμολογίες των γνωστικών εξετάσεων είναι μεγαλύτερες όταν εξαιρούνταν τα μαθηματικά.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την ανάγνωση συχνά ενθαρρύνεται από τους γονείς στο σπίτι, οι μαθηματικές δεξιότητες γενικά μαθαίνονται μόνο στην τάξη.

Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των αδελφών είναι εμφανείς πριν ξεκινήσουν ακόμη και το σχολείο: “Τα παιδιά που γεννιούνται στα τέλη του βρεφικού λαού, αποδίδουν χαμηλότερα σε μαθησιακές αξιολογήσεις από πολύ νεαρή ηλικία, πολύ πριν φτάσουν στο σχολείο”, σημειώνουν οι ερευνητές.

siblings-fighting.jpg

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: sportygossip.comShare.

Leave A Reply