5 διατροφολόγοι αποκαλύπτουν πώς να αποφύγουμε τις βραδινές λιγούρες!

0

Βραδινές λιγούρες σας λένε κάτι; Μήπως ανήκετε στην κατηγορία των περισσότερων ανθρώπων που το βράδυ θέλουν να φάνε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και όχι μόνο; Πρέπει να σας πω ότι σε όλους μας έχει συμβεί, ακόμα και στους διατροφολόγους, και δεν είναι ποτέ εύκολο να αντιμετωπιστεί αυτή η ακατανίκητη επιθυμία για γλυκό ή αλμυρό. Υπάρχει τελικά τρόπος να απαλλαγούμε από τις λιγούρες; Υπάρχει και μας τον αποκαλύπτουν 5 διατροφολόγοι από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

  1. Επιλέξτε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες

Η Cara Walsh διαιτολόγος στην Καλιφόρνια υποστηρίζει, και δεν είναι η μόνη, ότι ένα καλό πρωινό είναι το μυστικό για την καταπολέμηση της ακατάσχετης επιθυμίας για το βραδινό τσιμπολόγημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν επιλέγουμε ένα πρωινό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες, μειώνονται οι βραδινές λιγούρες. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης το πρωί.

  1. Μην αμελείτε τα ενδιάμεσα γεύματα

Έχετε τη συνήθεια να αμελείτε τα ενδιάμεσα γεύματα μέσα στην ημέρα; Μην το κάνετε συμβουλεύει ο διαιτολόγος Walsh. Όσοι δεν τρώνε σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ πιθανό να ανοιγοκλείνουν συνεχώς το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας τις βραδινές ώρες, με σκοπό να βρούνε κάτι να τσιμπολογήσουν.

  1. Κρατήστε ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων

Πριν ανοίξετε το σακουλάκι με τα πατάκια ή τα μπισκότα, σκεφτείτε τι έχετε φάει όλη την ημέρα. Μήπως το μεσημέρι στη δουλειά τσιμπολογήσατε ένα γλυκό; Μήπως σήμερα δεν φάγατε φρούτα; Αν αρχίσετε να καταγράφετε όλα όσα τρώτε, θα γνωρίζετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε και έτσι όταν φτάσει το βράδυ θα είστε πιο εγκρατείς στις επιλογές σας.

  1. Πηγαίνετε στο δωμάτιο σας

Αφεθείτε στην άνεση του κρεβατιού σας. Στο υπνοδωμάτιο σας μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ακούσετε μουσική ή να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση. Όσο πιο μακριά βρίσκεστε από την κουζίνα τόσο λιγότερο πιθανό είναι να καταλήξετε με ένα σακουλάκι πατατάκια, που μόνο περιττές θερμίδες θα σας χαρίσουν.

  1. Αναρωτηθείτε αν πεινάτε πραγματικά

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε κάνει διάλογο με τον εαυτό μας και τις περισσότερες φορές είναι πολύ λυτρωτικός. Έτσι όταν εμφανίζεται η ακατανίκητη επιθυμία για γλυκό ή αλμυρό το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε αν πεινάτε πραγματικά ή αν θέλετε απλά να γεμίσετε το χρόνο σας.

Πηγή: jenny.gr

Share.

Leave A Reply