Το να στέλνεις γυμνές φωτογραφίες σου δεν είναι ντροπή

0

Της Λίνας Ρόκου

θες το βράδυ αναστάτωση προκάλεσαν στο ελληνικό twitter σχόλια που παρουσίαζαν χρήστη να έχει ανεβάσει link dropbox που οδηγούσε σε γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών από sexting

Αν και το link κατέβηκε γρήγορα το πανηγύρι των σχολίων ξεκίνησε νωρίς και συνεχίζεται ακόμη. Από τις πιο επαναλαμβανόμενες ατάκες ήταν «μα καλά, κι αυτές τι έστελναν σε έναν άγνωστο γυμνές τους φωτογραφίες;». Αυτή ακριβώς η ερώτηση είναι η διαδικτυακή αντίστοιχη του «αυτή γιατί ντύθηκε έτσι; Και μετά λέτε ότι φταίει ο βιαστής».

Μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να επιλέξει να διεγείρει σεξουαλικά έναν (υποψήφιο) εραστή στέλνοντας του γυμνές φωτογραφίες. Είναι επιλογή της να δείξει το σώμα της όπου αυτή γουστάρει, πουθενά παραπέρα. Είναι επιλογή της να το κάνει και με αυτόν τον τρόπο εάν το επιθυμεί. Μεταξύ ενηλίκων κάθε είδους σεξουαλικό παιχνίδι είναι επιτρεπτό αρκεί να υπάρχει συναίνεση και να μην προκαλεί βλάβη στην υγεία. 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος διέρρευσε τις φωτογραφίες για να διαπομπεύσει αυτές τις γυναίκες και φυσικά το έκανε μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που τιμωρεί την γυναίκα όταν επιλέγει να εκφραστεί σεξουαλικά, όπως αυτή επιθυμεί.

Τα κορίτσια αυτά δεν έκαναν τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπονται. Δεν είναι αυτοταπείνωση να θέλεις να δείξεις τη διέγερση σου με όποιον τρόπο διαλέξεις εσύ. Είναι έκφραση σεξουαλικότητας και επιθυμίας προς κάποιον, η οποία μπορεί να σου ταιριάζει -οπότε την εφαρμόζεις-  ή όχι. Είναι ντροπή και έγκλημα (και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει καταγγελία) το ότι ο αποδέκτης δε σεβάστηκε αυτή την έκφραση, ότι θεώρησε ότι αξίζει να γίνουν τα γυναικεία σώματα κοινό θέαμα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: popaganda.gr

Share.

Leave A Reply