NEWSFEED

Έρευνα | Ορισμένα επαγγέλματα και το βραδινό φαγητό επιβαρύνουν την υγεία των γυναικών!

today05/12/2020

Φόντο
share close

Οι κοινωνικές λειτουργοί, οι νοσοκόμες, αυτές που παρέχουν φροντίδα στο σπίτι σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη και οι ταμίες έχουν χειρότερη υγεία από γυναίκες που ασχολούνται με άλλα επαγγέλματα

Έρευνες που έγιναν σε γυναίκες επιχείρησαν να διερευνήσουν πώς η κατανάλωση πολλών θερμίδων στο δείπνο αλλά και η απασχόλησή τους σε ορισμένα επαγγέλματα μπορεί να επιδεινώσουν την υγεία τους. Τα εγχειρήματα αυτά πρόκειται να παρουσιαστούν στο φετινό ιατρικό συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας που θα διεξαχθεί 16 – 18 Νοεμβρίου στη Φιλαδέλφεια.

Σχετικά με την έρευνα:

Στην πρώτη έρευνα, που είχε ως δείγμα 112 γυναίκες, εκτιμήθηκε ότι αυτές που καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες πιο αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα από αυτές που δεν το κάνουν.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο “Life’s Simple 7” της ‘Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας’, το οποίο μετρά την καρδιακή υγεία με βάση τις συνήθειες του τρόπου ζωής των γυναικών, εκτιμήθηκε η κατάσταση της υγείας της καρδιάς των συμμετεχουσών δύο φορές στην αρχή της έρευνας και ένα χρόνο μετά. Οι συμμετέχουσες κρατούσαν ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο και στις δύο χρονικές στιγμές των μετρήσεων στο οποίο κατέγραφαν κάθε φορά για μία εβδομάδα το τί, πόσο και πότε έτρωγαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαπιστώθηκε ότι αν και οι περισσότερες συμμετέχουσες έτρωγαν κάτι μετά τις 6 το απόγευμα, εκείνες που κατανάλωναν τις περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα μετά τις 6 είχαν χειρότερη καρδιακή λειτουργία. Συγκεκριμένα ήταν πιο πιθανό να έχουν υπέρταση, υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και λιγότερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μακροπρόθεσμα. Με κάθε 1% αύξηση των θερμίδων που καταναλώνονταν μετά τις 6 μ.μ. η καρδιακή υγεία χειροτέρευε. Το ίδιο φάνηκε και για κάθε αύξηση στις θερμίδες που καταναλώνονταν μετά τις 8 μ.μ.

Fagito-Gynaika-pirouni

Η Νουρ Μακαρέμ, αναπληρώτρια επιστημονική ερευνήτρια του Κολεγίου Ιατρικής και Χειρουργικής Vagelos του Πανεπιστημίου Κολούμπια, τόνισε ότι η μέχρι τώρα έρευνα είχε επικεντρωθεί στην ποιότητα και την ποσότητα αυτών που καταναλώνουμε ενώ η συγκεκριμένη μελέτη προσθέτει και έναν ακόμη παράγοντα που φαίνεται να παίζει ρόλο στην υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: protothema.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it