Η τεχνική για να παίρνεις σωστές αποφάσεις

0


Πριν πάρεις μια απόφαση:

1. Συγκέντρωσε αμέσως την προσοχή σου στο μοντέλο της Μη-Αποτυχίας

Δήλωσε στον εαυτό σου: «Δεν πρόκειται να χάσω τίποτα – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της απόφασης που θα πάρω. Η ζωή είναι γεμάτη από ευκαιρίες και τις περιμένω με ανυπομονησία για να μάθω και να αναπτυχθώ, ό,τι κι αν αποφασίσω». Διώξε τις σκέψεις για το τι θα χάσεις και σκέψου τι έχεις να κερδίσεις.

2. Προετοιμάσου

Έχεις πολλά να μάθεις για τις εναλλακτικές λύσεις που σου προσφέρονται. Θα σε βοηθήσει εξαιρετικά το να μιλήσεις σε όσους περισσότερους ανθρώπους βρεις πρόθυμους να σε ακούσουν. Μη διστάσεις να πλησιάσεις επαγγελματίες σχετικούς με την απόφαση που θα πάρεις. Ίσως κάποιοι να σε κοροϊδέψουν, να γελάσουν μαζί σου, οι περισσότεροι όμως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σε βοηθήσουν. Και κατά βάθος θα κολακευτούν που ζητάς τη συμβουλή τους.

Αναζήτησε πληροφορίες κι από άλλες πηγές. Μίλα στους ανθρώπους που συναντάς σε γιορτές, στον κουρέα ή στο κομμωτήριο, στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου κι οπουδήποτε αλλού βρεθείς. Οι άνθρωποι που γνωρίζεις στα πιο άσχετα μέρη μπορούν να γίνουν ένας πολύτιμος σύνδεσμος, με τρόπο που ούτε ποτέ θα φανταζόσουν, ή ακόμα και να σου προσφέρουν μια εσωτερική επίγνωση, βοηθώντας σε να μάθεις από τις δικές τους εμπειρίες.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Share.


Leave A Reply