Πώς να περνάς καλά όπου και αν είσαι!

0


«Δε βαριέσαι, καλή παρέα να υπάρχει…». Θα το σκεφτείς, κάθε φορά που η ζωή θα σε ρίχνει στα Καμένα Βούρλα ενώ θεωρείς πως σου αξίζει μια Καραϊβική. Τι γίνεται, όμως, αν δεν υπάρχει καλή παρέα; Στις βαρετές οικογενειακές μαζώξεις, ας πούμε, στα τραπέζια των γάμων, στις επισκέψεις στης θείας Σούλας, σε μια καινούρια δουλειά; Γίνεται όντως να περνάς καλά όπου και αν είσαι; Εμείς λέμε ότι γίνεται. Κι έχουμε τους τρόπους να το καταφέρεις.

Φέρε παρέα: Την καλή παρέα, άμα δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις. Στο τραπέζι του γάμου που δεν ξέρεις κανέναν πέρα από τους νεόνυμφους, ας πούμε, μπορείς να φέρεις το έτερό σου ήμισυ ή τον/την κολλητό/ή σου (τους γάμους πολύ εμίσησαν, το τζάμπα φαΐ και αλκοόλ ουδείς, θύμισέ του εκεί που θα γκρινιάζει πως βαριέται) και να χορέψετε/ αράξετε/ πείτε τα δικά σας/ κουτσομπολέψετε στον γυρισμό τις καλύτερες εμφανίσεις.

Ρώτα να μαθαίνεις: Στις παρέες με μεγάλους ανθρώπους (στην επίσκεψη στης θείας Σούλας που λέγαμε, πχ) πολλές φορές μια ερώτηση είναι αρκετή για να ξεκινήσει ένα μίνι σεμινάριο Ιστορίας που όσο και αν δεν το περιμένεις μπορεί να είναι ενδιαφέρον. Από το να λέτε για τον καιρό και για τη γνώμη που έχει η θεία για τον Τσίπρα, χίλιες φορές να μάθεις πώς φλερτάραν’ στα πανηγύρια στο χωριό το 1960.

Επικεντρώσου στους ανθρώπους: Σε συνέχεια του παραπάνω, σκέψου ότι όλοι έχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πουν –απλώς χρειάζονται το κατάλληλο έναυσμα. Δώσε αυτό το έναυσμα, και θα ξεχάσεις πόσο δε σου αρέσει η μουσική που παίζει/ το μέρος που είσαι/ η ζωή σου που σε ανάγκασε να βρεθείς εδώ.

Πες εσύ μια ιστορία: Κατά προτίμηση σύντομη, μην μιλάς όλο το βράδυ μόνος σου. Κάτι αστείο, κάτι που σου συνέβη στο δρόμο για εκεί που βρίσκεσαι, κάτι που να «χωράει» σχολιασμό…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: in2life.gr

Share.


Leave A Reply