Τι κάνεις όταν αντιλαμβάνεσαι ότι η φίλη ή η συνάδελφος σε ζηλεύει!

0


Ένα από τα συχνότερα φαινόμενα μεταξύ των γυναικών και μάλιστα των φίλων είναι ο ανταγωνισμός. Πολλές φορές βλέπουμε τις φίλες μας να μην αντιδρούν ενισχυτικά ή ακόμη και να είναι αποθαρρυντικές σε πράγματα που έχουμε πετύχει ή διακριθεί. Αυτό είναι ένα θέμα που συχνά προβληματίζει και μας βάζει σε μία διαδικασία να αναρωτιόμαστε γιατί αντιδρά έτσι.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους άνδρες είναι πιο σαφής και ξεκάθαρος σε σχέση με αυτόν των γυναικών.  Οι γυναίκες εκτός από αντικείμενα του πόθου (π.χ. ντύσιμο) γίνονται ανταγωνιστικές μεταξύ τους και με χαρακτηριστικά προσωπικότητας αλλά και με καταστάσεις. Λειτουργούν εσωτερικές διαδικασίες με βάση τη σύγκριση, τη ζήλια και τα αισθήματα ανεπάρκειας (κόμπλεξ κατωτερότητας) που πυροδοτούνται και προβάλλονται σε μία άλλη γυναίκα μέσα από τον ανταγωνισμό.

Ανταγωνιζόμαστε άλλες γυναίκες στα χαρακτηριστικά που έλκουν το άλλο φύλο, θέλοντας να είμαστε η καλύτερη, που θα ξεχωρίζει, θα ελκύει και θα επιλέγεται από τους άνδρες, στον εργασιακό χώρο που θα καταφέρει το θαυμασμό και την προαγωγή αλλά και στις καταστάσεις της καθημερινότητας. Η γυναίκα που ανταγωνίζεται πασχίζει να ξεχωρίσει για να καλύψει τις ανασφάλειές της.

Πώς την ξεχωρίζεις; 

-Μειώνει τους κόπους και τις προσπάθειές σου, απαξιώνοντας τις επιτυχίες σου.

-Δεν ενθαρρύνει την προσπάθειά σου να πετύχεις κάτι σημαντικό.

-Αγωνίζεται διαρκώς να καταφέρει κάτι παραπάνω από σένα.

-Όταν πετυχαίνεις κάτι σημαντικό το θεωρεί τύχη ή συγκυρία.

-Στη χαρά σου θα απουσιάζει συχνά….

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: govastileto.gr

Share.


Leave A Reply