Αυτά είναι τα τοξικά συναισθήματα που σου στερούν την ευτυχία

0


Καθημερινά κάνεις βήματα για να φτάσεις πιο κοντά στην ευτυχία, όμως, κάπου χάνεσαι στον δρόμο και πας πάλι στην αφετηρία. Τι σου συμβαίνει; Σε κατακλύζουν τοξικά συναισθήματα που αν δεν φροντίσεις ν’ απαλλαγείς απ’ αυτά, θα συνεχίσουν να σου στερούν την ευτυχία.

Παρακάτω θα δεις τη λίστα με τα συναισθήματα που πρέπει να μετατρέψεις σε θετικά προκειμένου να αποκτήσεις τη ζωή που θέλεις.
Τοξικό άγχος

Το άγχος συνήθως προέρχεται από αίσθημα ανασφάλειας και απειλής. Αυτό το τοξικό συναίσθημα μεγαλώνει στο σώμα και το μυαλό σου, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι αποθάρρυνση αλλά και κατάθλιψη. Ορισμένα άλλα συμπτώματα είναι ο φόβος, η έλλειψη συγκέντρωσης και εμπιστοσύνης και η αϋπνία.

Συνεχής αγωνία

Αυτό το συναίσθημα δημιουργεί μια συνεχή κατάσταση δυσφορίας, θλίψης και λύπης. Μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις τον τρόπο που ακούς και μιλάς, καθώς και να επηρεάσει τις ικανότητες λήψης αποφάσεων. Η ανησυχία μπορεί να σε παραλύσει και, το πιο σημαντικό, μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους γύρω σου και ολόκληρο το μέλλον σου.

Χρόνια δυσαρέσκεια

Η δυσαρέσκεια γίνεται τοξική όταν είναι μόνιμα στη ζωή σου. Ένα περιστασιακό αίσθημα δυσαρέσκειας σε βοηθά να γίνεις καλύτερος άνθρωπος μέρα με τη μέρα, αλλά η χρόνια δυσαρέσκεια σε κάνει να ψάχνεις συνεχώς για κάποιο πρότυπο τελειότητας, το οποίο δεν υπάρχει πραγματικά.

Τοξικός εθισμός

Αυτό το συναίσθημα σε μετατρέπει σ’ ένα συναισθηματικά χειραγωγημένο άτομο και σε κάνει να σκέφτεσαι λιγότερο τον εαυτό σου. Σου στέλνει λάθος μηνύματα ότι δεν μπορείς να επιτύχεις τίποτα και σύντομα θα γίνεις συντηρητικός, θα αισθάνεσαι ανασφάλεια και θα αμφιβάλεις για τις ικανότητές σου.

Τοξικός θυμός

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα καλά διαχειριζόμενο αίσθημα θυμού μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Μερικές φορές σε βοηθά να παραμείνεις συγκεντρωμένος και επιφυλακτικός, αλλά ο θυμός γίνεται πραγματικό πρόβλημα εάν μεταμορφωθεί σε βία.

Τοξικός φόβος

Ο φόβος της αποτυχίας στο παρελθόν μπορεί να σε κρατήσει πίσω για μια ζωή. Μόνο ανακαλύπτοντας την πηγή του φόβου σου θα είσαι σε θέση να τον αντιμετωπίσεις και να τον ξεπεράσεις.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: madata.gr

Share.


Leave A Reply