Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς που μεγαλώνουν αγόρια

0


Spread the love

από Έλενα Μπούλια

Καλά είναι και τα κορίτσια, όμως το να μεγαλώνεις αγόρια έχει την δική του… μαγεία! Και αυτό ίσως να μην το συνειδητοποιεί μια μαμά όταν μαθαίνει από τον γυναικολόγο το φύλο του μωρού της. «Αγόρι; Τι θα κάνω με ένα αγόρι;», αναρωτήθηκε καλή μου φίλη όταν με πήρε να μου το ανακοινώσει. Θέλετε να σας πω τι έχει κάνει 5 χρόνια μετά, πέραν του ότι ζει τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της και αφού απέκτησε και έναν δεύτερο γιο; Θέλετε να μάθετε τι βιώνουν οι περισσότεροι γονείς που μεγαλώνουν αγόρια;

Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς που μεγαλώνουν αγόρια

Παίρνουν απόφαση ότι από εδώ και στο εξής θα παίζουν βρώμικα και σκληρά

Οι περισσότεροι γονείς που μεγαλώνουν κορίτσια ως επί το πλείστον παίζουν με Barbie και πλαστελίνες. Το παιχνίδι των αγοριών, όμως, δεν είναι πραγματικό παιχνίδι αν δεν περιλαμβάνει λάσπη, δάκρυα και ιδρώτα. Διασκέδαση για το αγόρι σημαίνει μάχη μέχρι τελικής πτώσης και εξολόθρευση όταν κάτι βρεθεί στον δρόμο του.

Πρέπει περισσότερο να δρουν και λιγότερο να μιλούν

Σε αντίθεση με τα κορίτσια που είναι σχεδόν πάντα πρόθυμα να συζητούν και να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, όταν ζητήσετε από ένα αγόρι να καθίσει για να μιλήσετε, το πιθανότερο είναι ότι θα «λουφάξει» και θα κλείσει σαν στρείδι. Αν θέλετε να κάνετε ένα αγόρι να ανοιχτεί, ο μόνος τρόπος είναι να ξεκινήσετε να κάνετε κάτι μαζί, π.χ. να πάτε για σουτάκια σε μία μπασκέτα ή να παίξετε ένα παιχνίδι με κάρτες. Το ίδιο αγόρι που πριν δεν άνοιγε το στόμα του, ξαφνικά θα μεταμορφωθεί στον πιο ομιλητικό άνθρωπο του κόσμου.

Έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερα συναισθηματικά ξεσπάσματα

Ακριβώς επειδή δυσκολεύονται με τα λόγια, τα αγόρια μπορεί εύκολα να ξεσπάσουν σε κλάματα όταν είναι αναστατωμένα και καθυστερούν περισσότερο από τα κορίτσια να ηρεμήσουν. Επίσης, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, στρεσάρονται πιο εύκολα και είναι γενικώς πιο ευαίσθητα, τόσο συναισθηματικά όσο και σε θέματα υγείας.Βέβαια, παίζει ρόλο και το γεγονός ότι πολλοί γονείς δεν αφήνουν τα αγόρια να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους σωστά –π.χ. όταν ένα αγόρι πέφτει και χτυπά του λένε «έλα σήκω, δεν έχεις τίποτα», ενώ όταν πέφτει ένα κορίτσι δείχνουν περισσότερη τρυφερότητα και συμπαράσταση.

Τα αγόρια βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει

Ανεξαρτήτως κουλτούρας και πολιτισμού, τα αγόρια έχουν την τάση να παλεύουν περισσότερο, να προσποιούνται ότι πολεμούν και να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν να περπατάνε, δεν σταματούν να τρέχουν ανεξέλεγκτα, να σκαρφαλώνουν, να χοροπηδούν και να επιδίδονται σε κάθε απίθανη και επικίνδυνη δραστηριότητα. Τα αγόρια είναι φτιαγμένα για έντονη σωματική άσκηση και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα ενθαρρύνετε, προσφέροντάς τους ανοιχτούς και ασφαλείς χώρους για να εκτονώνονται. Το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Απαιτείται, λοιπόν, καλή προετοιμασία σε θέματα ασφαλείας

Όλα τα παιδιά χρειάζονται κάθισμα αυτοκινήτου και όλα πρέπει να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Όσοι έχουν αγόρια, όμως, έχουν έναν λόγο παραπάνω για να κάνουν στοκ σε γάζες, τσιρότα, αντισηπτικά, αλοιφές για χτυπήματα κ.ο.κ.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mama365.gr

Share.


Leave A Reply