Αυτή είναι η εύκολη προπόνηση που θα σου χαρίσει χρόνια ζωής!

0


Μπορεί να σας φαίνεται πολύ κουραστικό να ασκείστε τακτικά αλλά είναι πολύ βασικό για την καλή υγεία σας. Το σημαντικό είναι να εντάξετε μια τακτική προπόνηση στην καθημερινότητά σας.

Υπάρχει, σύμφωνα με έρευνες, μια προπόνηση η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την μακροζωία. Ο λόγος για την προπόνηση αντίστασης. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Strength and Conditioning Research η προπόνηση αυτού του είδους είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη μακροζωία τους.

«Στην ερώτηση αν κάποιος θέλει να φτάσει τα 100, λίγοι είναι εκείνοι που θα απαντήσουν θετικά. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν την προχωρημένη ηλικία με τη σωματική και γνωστική φθορά, την απώλεια της ανεξαρτησίας τους και τη μειωμένη ποιότητα ζωής», σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης Maren Fragala, διευθύντρια στο κλινικό εργαστήριο Quest Diagnostics και Mark Peterson, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Michigan.

Στη μελέτη αυτή αναδεικνύονται το ποια είναι τα οφέλη της προπόνησης ενδυνάμωσης και αντίστασης στους μεγαλύτερους ηλικιακά ενήλικες με στόχο την όσο το δυνατόν υγιέστερη διαδικασία γήρανσης.

Η Δρ. Fragala εξηγεί ότι, ενώ η γήρανση επιδρά εμφανώς στο σώμα, η εν λόγω μελέτη παρέχει προτάσεις προγραμμάτων για ηλικιωμένους, βασισμένες σε εμπεριστατωμένες ενδείξεις για μια επιτυχημένη προπόνηση αντίστασης ή άσκηση για την ενδυνάμωση της μυικής μάζας. Αυτά τα προγράμματα προωθούν την υγεία και τα λειτουργικά οφέλη, ενώ παράλληλα αποτρέπουν και ελαχιστοποιούν τον όποιο φόβο…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.news.gr/ellada/article/2252151/afti-ine-i-efkoli-proponisi-pou-tha-sou-charisi-chronia-zois.html

Share.


Leave A Reply