Τα «απρόσμενα» τρόφιμα που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους!

0


Ποιος είπε ότι η απώλεια βάρους είναι μια εύκολη υπόθεση… Το να χάσεις κιλά είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και υπομονή.

Τίποτα δεν γίνεται εύκολα και όλα έχουν περιστρέφονται γύρω από τη διατροφή, καθώς αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι στην όλη υπόθεση και όχι η γυμναστική, όπως πολλοί φαντάζονται. Σε αυτή τη διαδικασία η λαχτάρα για πρόχειρο φαγητό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο και συχνά αποτελεί το λάθος που χαλάει τα σχέδια. Ωστόσο, μη νομίζει πως το «θέμα» είναι μόνο τα τρόφιμα, όπως το κέικ, η σοκολάτα και τα πατατάκια.

Η διατροφολόγος Ταμάρα Γουίλνερ μίλησε στο Femail για τις διατροφικές επιλογές που εμποδίζουν την απώλεια βάρους. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται οι σάλτσες, οι μπάρες δημητριακών αλλά και οι σούπες. Οπως εξηγεί, τα λαχταριστά αυτά φαγητά έχουν τρία βασικά συστατικά: αλάτι, ζάχαρη και λίπος. Μάλιστα, υπάρχει η τάση να μην μπορείς να σταματήσεις να τα τρως και να συνεχίζεις, καθώς το ευχαριστιέσαι. Αυτό ονομάζεται «σημείο ευδαιμονίας», το οποίο παρακάμπτει τα φυσικά σήματα «στάσης» του εγκεφάλου και σε κάνει να θες κι άλλο…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ygeia/trofima-poy-sampotaroyn-tin-apoleia-baroys

Share.


Leave A Reply