5 τρόποι να κερδίσεις την προσοχή και τις εντυπώσεις!

0


Ως άνθρωπος που τρέμει τις κοινωνικές συνευρέσεις δε συνηθίζω να πηγαίνω σε εκδηλώσεις, πάρτι, μαζώξεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις προτού βεβαιωθώ  ότι εκεί όπου θα είμαι θα γνωρίζω τουλάχιστον 4-5 ανθρώπους με τους οποίους θα μπορώ να ανταλλάξω μια κουβέντα.
Επειδή όμως δεν είναι πάντα εύκολο να εξασφαλίσω τις ιδανικές συνθήκες ή να αποφύγω τα γενέθλια της τρίτης ξαδέρφης, εννοείται πως έχω βρεθεί σε γιορτές όπου δεν ήξερα κανέναν και είχα καταλήξει σε μια γωνία μόνη μου μισώντας τη ζωή μου που με υπέβαλε σε μια τόση σκληρή διαδιακασία και με έκανε να νιώθω όπως εκείνο το μισοτελειωμένο βαζάκι με γλυκό του κουταλιού που κανείς δεν θέλει πια να γευτεί το περιεχόμενο του και έχει μείνει στο πάνω πάνω ράφι του ψυγείου μέχρι να μουχλιάσει και να πεταχτεί.
Από τότε αποφάσισα ότι δεν θα ξαναεπιτρέψω στον εαυτό μου να αισθανθεί έτσι.

Αποτέλεσμα εικόνας για small talk gif

Τι έκανα; Ζήτησα (αυτο)βοήθεια πληκτρολογώντας σε ακατάληπτα γκρίκλις στο google search για το πως μπορείς όχι απλώς να γνωρίσεις κόσμο, αλλά να τους εντυπωσιάσεις μέχρι που έπεσα πάνω σε συμβουλές όπως αυτές

1. Αρχικά, προσπάθησε να μην πας μόνη σου
Ναι δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι σωτήριο. Γιατί όταν είσαι με κάποιον που ξέρει ένα -δύο (ή μια ντουζίνα,καλύτερα) άτομα, είναι πολύ πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθείς κι εσύ η ίδια. Σε συστήνει ή έστω γίνεται το σημείο αναφοράς σου, αυτός στον οποίο θα μπορείς να “επιστρέψεις”, να γκρινιάξεις ή να σχολιάσεις ό,τι συμβαίνει εκεί.

Αν αυτό δεν είναι με τίποτα εφικτό και πρέπει να σηκώσεις μόνη σου το σταυρό, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλες:

2. Κράτα τα χέρια σου απασχολημένα
Γιατί αυτό κρατάει και το μυαλό σου απασχολημένο και κατ’ επέκταση σε κάνει λιγότερο αγχωμένη. Πιστεύεις είναι τυχαίο που οι εργαζόμενοι σε πολυεθνικές κυκλοφορούν στους διαδρόμους κρατώντας αυτές τις στρογγυλές μαλακές μπάλες για ζούληγμα;
Όχι, όχι άσ’την κάτω. Δεν είναι καλή ιδέα να πάρεις μια τέτοια μαζί σου. Μπορείς όμως να κρατάς ένα ποτό, μια χαρτοπετσέτα (αρκεί να μη τη μαδήσεις στο πάτωμα!) ή το μικρό σου τσαντάκι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: cosmopolitan.gr

 

Share.


Leave A Reply