Αλήθεια, η μπίρα μας κάνει πιο δημιουργικούς;

0


Οι λάτρεις της μπίρας σίγουρα ξέρουν ήδη ότι το αλκοόλ τους κάνει πιο δημιουργικούς -και δεν μιλάμε για τα ευφάνταστα αστεία που λένε μετά από κάμποσα ποτηράκια. Ήρθε η στιγμή της δικαίωσης, λοιπόν, αφού νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι το παραπάνω ισχύει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Αυστριακούς επιστήμονες, ένα μικρό ποτήρι μπίρας απελευθερώνει τη δημιουργικότητα. “Το αλκοόλ μπορεί πράγματι να βοηθήσει σε ορισμένες πτυχές της δημιουργικότητας”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Dr Mathias Benedek, συμπληρώνοντας ότι προηγούμενη έρευνα είχε υποδείξει ότι σχεδόν οι μισοί από τους σπουδαίους συγγραφείς έπιναν.

shutterstock_403798498

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε κάποιους συμμετέχοντες δόθηκε να πιουν μπίρα και στους υπόλοιπους ποτό χωρίς αλκοόλ. Στη συνέχεια τους δόθηκαν κάποιες ασκήσεις όπου απαιτούσαν τη σύνδεση λέξεων, για παράδειγμα είχαν τις λέξεις “ελβετικό” και “μπλε” και έπρεπε να βρουν ποια λέξη θα μπορούσε να αντιστοιχεί και στα δύο. Όσοι, λοιπόν, είχαν πιει μπίρα μπόρεσαν πιο εύκολα να μαντέψουν ότι η συνδετική λέξη ήταν “τυρί”.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: olivemagazine.gr

Share.


Leave A Reply