6 Μυστικά ευτυχισμένων ζευγαριών

0


Spread the love

Υπάρχουν άραγε μυστικά επιτυχίας για τα ευτυχισμένα ζευγάρια; Φυσικά και εξαρτάται από τους ίδιους, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς και τους επιστήμονες, υπάρχουν κάποιες μικρές συνήθειες που «βοηθούν» ένα ζευγάρι να σώσει τη σχέση του από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Όπως γράφει και η σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου «How to Be a Couple and Still Be Free«, Tina Tessina, μία ευτυχισμένη σχέση πρέπει να τρέφεται καθημερινά με μικρά ή μεγάλα «τελετουργικά». Συμπληρώνει πόσο σημαντικό είναι να ενισχύουμε με θετική ενέργεια την σχέση μας και να θυμίζουμε στον σύντροφό μας πόσο χαρούμενοι είμαστε που μοιραζόμαστε την ζωή μας μαζί του. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ιστός προστασίας της σχέσης….

Η εμπειρία της Tessina ως σύμβουλος γάμου, η οποία αποτυπώνεται και ως έρευνα στο παραπάνω βιβλίο της, λέει πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις -αστείες; υπερβολικές; ντροπιαστικές;- συνήθειες, τις οποίες επιστρατεύουν σχεδόν καθημερινά τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια.Επιβεβαιώνει και ένας έτερος σύμβουλος γάμου, ο Αμερικανός Mark Goulston. Διαβάστε και μπορεί να σας βοηθήσουν…

Μιλούν ο ένας στον άλλον…
Προφανώς μιλούν, αλλά αυτό που εννοούμε είναι ότι βρίσκουν χρόνο για να εξιστορήσουν ο ένας στον άλλον πώς ήταν η μέρα τους στην δουλειά, τι τους συνέβη, πώς νιώθουν. Θα αναρωτηθούν κάποιοι «πού βρίσκουν τον χρόνο;». Η κ. Tessina φέρνει σαν παράδειγμα ένα ζευγάρι πελατών της, οι οποίοι συνηθίζουν κάθε βράδυ να λένε τα «νέα της ημέρας» μέσα στο ιδιωτικό τους «igloo», το οποίο δεν είναι τίποτε παραπάνω από το κρεβάτι τους με τα σκεπάσματά του. Ξεκίνησαν την συνήθεια αυτή πριν χρόνια, ένα βράδυ που η σύζυγος γύρισε πολύ στεναχωρημένη από την δουλειά και ξάπλωσε στην αγκαλιά του συντρόφου της. Ξεκίνησε να του μιλά για το πώς έβλεπε τους κακούς συναδέλφους της σαν πολικές αρκούδες που ήθελαν να της κάνουν κακό και κάπως έτσι καθιερώθηκε το κρεβάτι τους σαν το «igloo» που θα τους προστατεύει πάντα από τις «πολικές αρκούδες».

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: k-mag.gr

Share.


Leave A Reply