Πώς να μην κακομάθετε το παιδί σας!

0


Spread the love

Βασική προϋπόθεση είναι ο ορισμός αυτής της τακτικής πολλών. Η λέξη «κακομαθαίνω» σημαίνει κάνω όλα τα χατίρια και ικανοποιώ τα «θέλω» του άλλου, χωρίς να διαπραγματεύομαι ή να αναλύω αν αυτό που ζητάει είναι εφικτό.

Έτσι, το παιδί αποκτά την πεποίθηση ότι οι υπόλοιποι γύρω του, θα κάνουν τα πάντα για δική του ευχαρίστηση, με αποτέλεσμα να εκδηλώνει αντικοινωνικό εγωισμό και εγωκεντρισμό.

Για αυτό παρακάτω έχουμε για εσάς έναν σύντομο οδηγό με 11 συμβουλές τόσο ώστε να μην «κακομάθετε» το παιδί σας όσο και να αλλάξετε τη συμπεριφορά του αν θεωρείτε ότι εμφανίζει αυτή την εγωιστική συμπεριφορά.

  • Βάλτε όρια και κανόνες.

Μην αισθάνεστε ενοχές κάνοντας κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά επιζητούν σταθερότητα από τους γονείς τους και συχνά τους τεστάρουν για να διαπιστώσουν αν οι γονείς πράγματι τηρούν αυτά που λένε. Κάτι τέτοιο δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας στο παιδί.

  • Δείξτε αγάπη, αλλά συνέπεια στις αποφάσεις σας.

Οι απαγορεύσεις είναι απαραίτητες από μικρή ηλικία, διότι τα παιδιά αρχικά χρειάζονται τα εξωτερικά «όχι» και «μη», μέχρι να μάθουν στον αυτοέλεγχο και την αυτοπειθαρχία.

  • «Χτίστε» τη σχέση από την προσχολική ηλικία.

Η συνεργασία του παιδιού με τους γονείς στο θέμα των βασικών κανόνων θα πρέπει να αρχίσει ήδη από την προσχολική ηλικία. Έτσι το παιδί δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις όταν ξεκινήσει το σχολείο…

Δείτε περισσότερα εδώ: boro.gr

Share.


Leave A Reply