Ποιοι εργαζόμενοι πάνε με self test από σήμερα για δουλειά!

0


Spread the love

Νέα δεδομένα τίθενται σε ισχύ από σήμερα στην αγορά εργασίας, αφού το μέτρο των self tests -που δοκιμάστηκε κατά το άνοιγμα των Λυκείων- επεκτείνεται πλέον σε συγκεκριμένους κλάδους δραστηριοτήτων, ως «όπλο» για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί από κυβερνητικά χείλη, η β’ φάση του προγράμματος μαζικών δωρεάν self tests του πληθυσμού σκοπεύει στο ασφαλέστερο άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, ενόψει και της τουριστικής περιόδου που ανοίγει επίσημα στις 14 Μαϊου.

Ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test
Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, η οποία εκδόθηκε το Σάββατο (17/4) τα self tests θα διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα, πριν την προσέλευση του εργαζομένου στον χώρο εργασίας του, ενώ θα έχουν ισχύ για μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς τους. Ο έλεγχος συνιστάται να γίνεται έως και 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που παρέχει την εργασία του ο εργαζόμενος με φυσική παρουσία…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.iefimerida.gr/ellada/ergazomenoi-apo-simera-me-self-test

Share.


Leave A Reply