Οι κινήσεις που σαμποτάρουν το επαγγελματικό σου προφίλ!

0


Spread the love

Η αυτοκριτική είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο: μπορεί να βελτιώσει θεαματικά όλα τα επίπεδα της ζωής σου, να σε οδηγήσει με σταθερά βήματα στην υλοποίηση κάθε στόχου σου.

Η βεβαιότητα πίσω από την φράση «τα κάνω όλα σωστά» σαμπόταρει την εξέλιξή μας. Οταν δεν αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας, όταν αρνούμαστε να τα δεχτούμε, παγιδεύουμε τον εαυτό μας. Μένουμε στάσιμοι.

Πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, σκέφτεστε τις κινήσεις σας και το πώς αυτές μπορεί να εκλαμβάνονται από τους άλλους;

Εχετε δοκιμάσει ποτέ να κρίνετε τον εαυτό σας, μπαίνοντας στη θέση του manager σας; Να αυτοαξιολογηθείτε;

Σε αυτό το άρθρο, σημειώνουμε κάποιες συμπεριφορές που δεν προσφέρουν τίποτα θετικό σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Για την ακρίβεια, μπορούν να ενοχλήσουν τον ανώτερό σας και να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα για το επαγγελματικό προφίλ σας.

Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ μπροστά στον διευθυντή σας αν θέλετε να έχετε την εμπιστοσύνη και την θετική του στάση προς εσάς;

1) Mην κουτσομπολεύετε -Μην κακολογείτε ποτέ τους συναδέλφους σας μπροστά στον manager σας: Αν κάποιος συνάδελφός σας κάνει κάτι που σας ενοχλεί σε προσωπικό επίπεδο, το πιο ευπρεπές είναι να απευθυνθείτε στον ίδιο, πάντα με διακριτικό τρόπο. Ο/Η manager σας να είστε σίγουρες ότι απεχθάνεται να συνεργάζεται με άτομα που συμπεριφέρονται με μικροπρέπεια, που σχολιάζουν αρνητικά τους συνεργάτες τους, που διαδίδουν φήμες και κουτσομπολιά. Επικεντρωθείτε στη δουλειά σας. Μην ανακατεύεστε στις υποθέσεις των άλλων.

2) Μην δείχνετε ποτέ την σωματική εξάντληση που μπορεί να νιώθετε (πχ. Επειδή ξενυχτήσατε το προηγούμενο βράδυ, ή ήπιατε πολύ): Αν κάτι ενοχλεί ιδιαιτέρως τον διευθυντή σας, είναι να βλέπει τα μέλη της ομάδας του να «σέρνονται» από κούραση -που δεν έχει να κάνει με τον εργασιακό φόρτο. Αν δεν μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας και βαριέστε να εργαστείτε λόγω ενός εντελώς προσωπικού σας θέματος, μην το δείξετε. Δημιουργείτε αμηχανία και εκνευρισμό στον ανώτερό σας γιατί νιώθει ότι δεν μπορεί να βασιστεί πάνω σας και η δουλειά μένει πίσω.

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.gr

Share.


Leave A Reply