NEWSFEED

Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι!

today22/04/2021

Φόντο
share close

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
  • 2 φλ. τσαγιού φυτικό γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ. σ. σιτάλευρο
  • 1 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια- χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε προσεκτικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματίσετε μια παχιά πάστα.
Βήμα 2
Καθώς η σάλτσα πυκνώνει, αρχίστε να ρίχνετε το φυτικό γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λάβετε την απαιτούμενη πηκτή συνοχή. Προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για τη γεύση και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε καλά.
Βήμα 4
Μόλις η μπεσαμέλ πήξει αρκετά, ανακατέψτε τη με το σπανάκι (είναι σημαντικό να μην είναι πολύ υγρή, αν είναι απαραίτητο, στραγγίστε πρώτα).
Βήμα 5
Γεμίστε ένα μπολ με ίδιες ποσότητες φυτικού γάλακτος και αλεύρι σόγιας και ένα άλλο με την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it