Πώς θα λύσεις τα υπαρξιακά σου ζητήματα!

0


Spread the love

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ακόμη και στις πρώιμες εποχές της Ιστορίας, οι άνθρωποι ήταν ανέκαθεν πνευματικά όντα (μετά, ήρθε η θρησκευτικότητα και εκμεταλλεύθηκε αυτή την ανθρώπινη ιδιότητα καταλλήλως) με υπαρξιακά ζητήματα. Αλλά, τι είναι η πνευματικότητα; Ας ξεκινήσουμε καλύτερα από το τι δεν είναι: Δεν είναι μια οργάνωση, ούτε ένα σύνολο κανόνων και νόμων. Δεν είναι ιεροτελεστία και, οπωσδήποτε, δεν είναι πίστη.

Η πνευματικότητα έχει να κάνει με τη διερεύνηση των ζητημάτων που αφορούν στην ψυχή σου –«ποιος είμαι, τι κάνω και πού πάω». Και αν φτάσεις σε ένα ικανό επίπεδο πνευματικότητας, όλες οι απαντήσεις θα φανερωθούν ολοκάθαρες μπροστά σου.

Πόσο πνευματικός άνθρωπος είσαι;

Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες, συγκριτικά με τις γυναίκες, είναι λιγότερο συναισθηματικοί και περισσότερο ορθολογιστές. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες μελέτες, η λογική και ο ορθολογισμός μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην πνευματική εμπειρία. Σε αυτό τον αγχωτικό κόσμο που ζούμε, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα και απαντήσεις στα ερωτήματα. Και το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι: «Γιατί πρέπει να ξυπνάω από τις 7 το πρωί, να φεύγω αγχωμένος από το σπίτι, να κολλάω με το αυτοκίνητο μια ώρα στην κυκλοφορία, να δουλεύω βιδωμένος σε μια καρέκλα επί ένα δεκάωρο (χωρίς να το εκτιμά κανείς), να επιστρέφω ράκος στο σπίτι, να χώνομαι σε ένα καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση και να μην μπορώ να κλείσω μάτι όταν πέφτω στο κρεβάτι»;

Αν αυτό είναι το βασικό μοτίβο της ζωής σου, η πιθανότητα να έχεις έστω και μια ελάχιστη πνευματική πλευρά είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Αλλά εάν είσαι από εκείνους που τους αρέσει να ξυπνούν νωρίς επειδή θα δουν τον ήλιο να ανατέλλει, που αγαπούν την κίνηση γιατί έτσι έχουν μια καλή ευκαιρία να ακούσουν ολόκληρο το αγαπημένο τους CD στο αυτοκίνητο, που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της δουλειάς τους και που απολαμβάνουν το διάβασμα ενός καλού βιβλίου στον καναπέ, τότε, φίλε μου, είσαι ένας δάσκαλος του Ζεν – και δεν το έχεις καταλάβει ούτε εσύ ο ίδιος.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: gr.askmen.com

Share.


Leave A Reply