Η τροφή που θα σε βοηθήσει να χάσεις πιο εύκολα βάρος!

0


Spread the love

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ειδικά για όποιον προσέχει τη διατροφή του ή θέλει να χάσει κιλά.

Όταν, ωστόσο, οι διατροφολόγοι μας λένε ότι το πρωινό μας πρέπει να είναι πλούσιο, δεν εννοούν να καταφεύγουμε σε βούτυρα, σοκολάτες και δημητριακά γεμάτα ζάχαρη.

Αντίθετα, πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που θα μας προσφέρουν ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα και θα μας κρατήσουν γεμάτους όσο γίνεται περισσότερο -όπως είναι το αβγό!

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στις επιστημονικές εκδόσεις American Journal of Clinical Nutrition και International Journal of Obesity έδειξε ότι όσοι τρώνε το πλούσιο σε πρωτεΐνη αβγό για πρωινό χάνουν έως και 65% περισσότερο βάρος μέσα σε οκτώ εβδομάδες συγκριτικά με αυτούς που δεν προσέχουν ιδιαίτερα όσα περιλαμβάνει το breakfast menu τους.

Φυσικά, είναι απαιτούμενη η ισορροπημένη διατροφή και την υπόλοιπη μέρα.

Μάλιστα, μια ακόμα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Nutrition Research τόνισε ότι τα αβγά βοηθούν να κρατάμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά, ενώ καθυστερούν και το αίσθημα της πείνας.

Έτσι, αποφεύγουμε ανεπιθύμητα και περιττά τσιμπολογήματα πριν το δεκατιανό ή το μεσημεριανό, τα οποία πολλές φορές σαμποτάρουν την προσπάθεια ν’ ακολουθήσει κανείς μια ισορροπημένη διατροφή.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.gr

Share.


Leave A Reply