Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
- 300 γρ. βούτυρο
- 225 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό μεγάλο
- 500 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. κορν φλάουερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
- 350 γρ. γάλα φρέσκο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 3 κρόκοι αβγών
- 40 γρ. κορν φλάουερ
- 1 κλωναράκι βανίλιας
- 500 γρ. φράουλες
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
- Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Ψήνουμε στους 160ο C για 25-30 λεπτά.
- Μπορούμε να την φτιάχνουμε μία ημέρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε και διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα.
- Ανοίγουμε την τάρτα σε πάχος 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ.
- Απλώνουμε στο εσωτερικό της πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr