LIFESTYLE

Τραγανή Ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη, σάλτσα ναπολιτάνα και μοτσαρέλα – Πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

today17/01/2025

Φόντο
share close

Σημειώστε τα υλικά και φύγαμε για κουζίνα!

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ.
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη – βασιλικό – θυμάρι) προαιρετικά
  • Λίγο καλαμποκάλευρο για το ταψάκι

Για τη σάλτσα Ναπολιτάνα

  • 6 αποφλοιωμένα ντοματάκια (πομοντόρια μακρόστενα) φρέσκα ή εμπορίου
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Βασιλικό φρέσκο

Για τη γέμιση

  • Μοτσαρέλα
  • Προσούτο
  • Αυγό
  • Ρόκα

Διάβασε τα βήματα ένα ένα ΕΔΩ! 

Πηγή: www.argiro.gr

 

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it