NEWSFEED

Κους κους με κολοκυθάκια, φέτα και πέστο

today29/05/2025 9

Φόντο
share close

Ένα ελαφρύ και καλοκαιρινό πιάτο

Το σημερινό κους κους είναι ιδανικό για την παραλία, αλλά και για ένα δροσερό μεσημεριανό, ως μια ευχάριστη εναλλακτική στις κλασικές μακαρονοσαλάτες. Απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο, μπορείτε να το ετοιμάσετε ακόμα και από την προηγούμενη μέρα.

Υλικά

  • 200 γρ. κους κους

  • 4 μέτρια κολοκυθάκια

  • 1 μικρό κρεμμύδι

  • 150 γρ. φέτα

  • 4 κουταλάκια του γλυκού πέστο

  • Ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί)

  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Μαγειρεύουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  2. Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ομοιόμορφα κυβάκια.

  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες μέχρι να ροδίσει.

  4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 10–15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να μαγειρευτούν αλλά να διατηρήσουν την τραγανότητά τους.

  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό.

  6. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε πολύ μικρά κομμάτια.

  7. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κους κους με τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τη φέτα.

  8. Προσθέτουμε το πέστο και λίγα σπασμένα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Το κους κους είναι έτοιμο! Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο και είναι ιδανικό για ταπεράκι στη δουλειά ή για πικ νικ στην εξοχή.

Καλή απόλαυση!

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it